Táplálkozás

6 meggyőző érv, hogy a kávé jót tesz veled

Én nagyon szeretem a kávét, ezzel indulnak a napjaim – természetesen egy finom, egészséges reggeli után! Sokszor halljuk, hogy a kávé rossz hatással van a szervezetünkre és nem lenne szabad kávézni egyáltalán. Nos tény, hogy a napi 3 kávéánál többet fogyasztók tényleg nem tesznek jót a szervezetükkel, de a napi 1-2 kávé még teljes mértékig belefér. A tévhiedelmekkel ellentétben a kávénak számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ma már több kutatás is bizonyítja, hogy a MÉRTÉKLETES kávéfogyasztás jótékony hatással van az egészségünkre. Íme néhány példa:

 

Napi 1 kávé

Sokan gondolják, hogy a kávéra könnyű rászokni. Nekik jó hír, hogy kutatások kimutatták, hogy a hosszabb ideig tartó rendszeres kávéfogyasztás sem okoz függőséget.
A környezetemben végeztem még régebben egy kutatást a kávéfogyasztással kapcsolatban és a válaszadók többsége azért fogyaszt kávét, mert nagyon szereti az ízét. Nem fizikai függőség miatt vagy azért, mert innia KELL, csak..
Összegyűjtöttük a kávé szervezetre gyakorolt hatásait, ami Téged is vagy megnyugtat vagy meggyőz arról, hogy egyáltalán nem káros szokás a kávézás.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: