Egészséges reggelik

Rántotta új köntösben

Ha már unod a hagyományos rántottát, de szeretnél reggelente finom, tápláló, tojásos ételt enni, akkor ez az újítás biztos, hogy tetszeni fog neked.

 

Rántotta – picit másképp

A tojást szakmai körökben természetes étvágycsökkentőnek hívják és nem véletlenül: az, aki reggelire egyszerű tojást – a rántottól a buggyantottig bármilyen formáját – eszi, a táplálkozási szakemberek szerint sokkal kevesebbet, sőt van, aki egyáltalán nem nassol ebédig.

Hogy ez miért fontos?

Mert az elhízást kutató szakemberek meg vannak győződve arról, hogy a fejlett országokban folyamatosan és járványszerűen terjedő elhízás visszavezethető arra, hogy az emberek egész nap esznek (vagy nassolnak), mert éhesnek érzik magukat. Ennek egyrészt a munkahelyi stressz az oka, másrészt viszont a helytelen reggeli, ami nem biztosítja az ebédig szükséges energiát.

A keksz és a müzli például – hiába állítják a reklámok, hogy a tökéletes reggeli nélkülözhetetlen kellékei – sokkal rövidebb időre csillapítják a falásrohamokat, mint például a tojás, ami annak köszönheti jótékony hatását, hogy tele van proteinnel.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: