Táplálkozás

A pizza igazából gyógyír?! – Természetes baktériumölő, az egyik legerősebb antibiotikum!

Group of young men and women in bar, sharing pizza

Ha eddig azt hittétek, csak a pizzán okoz boldogságot, tévedtek! Ő az egyik legerősebb antibiotikum a világon! Van egy másik, kevésbé közismert neve, a szurokfű. Olyan antioxidásns forrás, mely 8-szor több hatóanyagot tartalmaz, mint a már ismert források (alma, gránátalma, áfonya, fokhagyma…stb)

Antioxidánsok, mint szervezetünk egyik legfontosabb alkotóelemei

Na, de nézzük, mik is azok az antioxidánsok, melynek pontos megfogalmazást most idézzük Nektek Dr. Kónya Judit tollából:

“Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Egy részükhöz csak növényi táplálékon keresztül tudunk hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák. 

Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyek az égési (oxidációs) folyamatokat gátolják. Elsődleges kémiai jelentésén túl tágabb értelemben oxidáció alatt az energiatermelő anyagcsere-folyamatokat is érthetjük, amelyek a szervezet lebontó folyamatait foglalják magukba.”

Legelőször Görögországban kezdték vírusellenes és gombaölő tulajdonságai miatt alkalmazni. A görög oregánó szó jelentése “öröm”. Hippokratész a legerősebb antibakteriális szerként ismerte az oregánót. A növényből kinyert olaj igen gazdag olyan ásványi anyagokban, mint például a kalcium, magnézium, cink, vas, kálium és réz.

Ezen hatóanyagokon kívül rengeteg benne a C-vitamin is. Olyan tulajdonságokkal bír továbbá, mint a gyulladáscsökkentés és a fájdalomcsillapítás is! Vírusölő, melyet a Linaol és a Borneol tartalmának köszönhet, így egész évben javasolt fogyasztása.

Számtalan kutatást végeztek ennek a kis “zöldnek” hatásairól.

A legjobb, ha az eredeti olasz verzióját vásároljuk, melyben majd 70%-ban található meg az esszenciája, a karvak.

Az oregánóolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nincsen káros mellékhatása az antibiotikummal ellentétben. Táplálja a szervezetet és nem fosztja meg a tápanyagoktól.

Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere. A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve.

Ha fogyasztjuk, kiváló “belső” tulajdonságokkal bír! Jó például:

●   megfázásokra és influenza kezelésére, 

●   orrmelléküreg megbetegedésekre, 

●   torokfájásra, 

●   légcsőhurutra, 

●   tüdőgyulladásra, 

●   immunrendszer serkentésére, 

●   ínyfertőzésekre és fogfájásra, 

●   emésztési problémák (gyomorrontás, emésztési zavarok, puffadás, hasmenés) esetén, emésztőrendszeri paraziták ellen, 

●   a rossz koleszterinek csökkentésére,

●   rossz lehelet esetén kezelésére.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: