Diéta & Fogyás

Így győzd le a puffadást – Mutatjuk az 5 legjobb tippet

Még akkor is, amikor helyesen étkezel, és lejársz rendszeresen edzeni, még olyankor is elöjöhet az a különösen idegesítő puffadás. Mind küzdünk vele. Talán mondanom sem kell, hogy én is. Ilyenkor azt érezzük, mintha teljesen tele lennénk, feszít a hasunk, ami elég kényelmetlen tud lenni, és nem csak akkor, ha a tükörbe nézünk. De honnan jön ez az egész?

 

Nagyon sok mindentől függhet a puffadás, ezért sorra vettem az összes lehetséges okot. Kezdjük is az elején:

 

1. ÉTELÉRZÉKENYSÉG, ALLERGIA

 

Ha neked még sosem volt ételérzékenységed, vagy allergiád a múltban, nehogy azt hidd, hogy még nem is lehet. Rengeteg tanulmány kimutatta, hogy ezek a dolgok általában felnőtt korunkra alakulnak ki. Akarjuk, vagy nem..

Csak a mogyorófélékre való allergia az elmúlt 10 évben 260%-kal növekedett meg. Ez mondjuk Paleo diéta követése esetén igen kellemetlen lehet, ugyanis ez tartalmazza a legtöbb mogyorófélét az étkezéseknél. Ha mondjuk pont Paleo diétán vagy, és sűrűn előfordul puffadás, lehet, hogy meg kellene vizsgáltatnod magad, hogy nem-e a mogyorófélék okozzák a bajt. De nem csak a mogyorófélékre való allergia okozhat puffadást. Így a legegyszerűbb, ha kizárod az ételérzékenység legkisebb gyanúját is. Mindenképp érdemes meglátogatni az orvosodat, ha felmerült a gyanúja ételintoleranciának.

 

 

 

2. TÚL SOK MAGNÉZIUM, VAGY EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK

 

Nagyon sok ember magnéziumhiányos. Emiatt persze máris rohanunk a gyógyszertárba, veszünk egy jó nagy adaggal, és magunkba kezdjük tömni a tablettákat. Ez pedig oda vezet, hogy hirtelen túl nagy dózis magnéziumot kap a szervezetünk, amit a szevezetünk puffadással fog eredményezni, rosszabb esetben hasmenéssel, vagy gyomorgörcsökkel.

Nem baj, ha figyelni akarsz a magnézium beviteledre, csak elsőnek mindig kisebb adagokkal kezdj, majd utána szépen lassan kezd el emelni a dózist. Kérd ki a gyógyszerészed véleményét, hogy elsőnek mennyit érdemes adagolnod belőle, mert az izmaidnak szüksége van a magnéziumra, de ne vedd be egyből az összes tablettát egy hét alatt. A legjobb az lenne, ha az étrended már tartalmazná azt a mennyiségű magnéziumot, amire a szevezetednek szüksége van. Persze ezt nem sokan tudjuk megtenni, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés.

 

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: