3. TÚL GYORS EVÉS
Amikor anyukád kiskorodban azt mondta, hogy rágd meg lassan az ételt, nem volt véletlen. Még ha vannak is olyan ételek, amikről tudjuk, hogy puffasztanak, mint a bab, a kelbimbó, vagy a mesterséges édesítőszerek, teljesen úgysem lehet – és nem is érdemes – kivonni őket az életünkből.
A túl gyors evés nem hagy időt az agyadnak, hogy feldolgozza, “mi is ment le eddig a pocakodba”, ezért sokkal többet fogsz enni, mint amennyire valójában szükséged lenne. Ez fog odavezetni, hogy eljön az a kényelmetlen teltségérzet, és a puffadás.
Ha nem rágod meg rendesen a falatokat, csak egészbe lenyeled úgy, ahogy van, azzal több levegőt is juttatsz a gyomrodba, ezáltal jön a gázosodás, ami ugye csak ideiglenes dolog, de azért sok időbe telik, mire az ki is megy belőled.
4. A TÚLZÁSBA VITT ROSTFOGYASZTÁS
Ugyancsak, ahogy a magnézium túlzásba vitt fogyasztásánál is említettem, a rostfogyasztással is túl lehet lőni a célon. Nagyon jó dolog, hogy szeretnél több zöldséget fogyasztani, vagy táplálékkiegészítőket szedsz az ügy érdekében, de hasonlóan gondolkodj, mint a magnéziummal. Haladj kis lépésekben, majd úgy növeld a rostfogyasztásaid adagját. Mert ugyanúgy puffadni fogsz, ha hirtelen magadba kezded tömni az összes zöldséget, amit a piacon kapni.
Fogyassz erjesztett zöldségeket, vagy párold meg őket, vagy akár fogyaszd levesekbe főzve. Így egyszerűbb lesz a gyomrodnak megemészteni, amivel sokat tettél a puffadás ellen.
A cikk a következő oldalon folytatódik: