A barbecue a hamburgerek, steakek, nehezebb húsok elmaradhatatlan hozzávalója. Sok bolti terméket próbáltunk, de szerintünk nem az igazi egyik sem… Ezért elkészítettük otthon a saját, házi BBQ szószunkat és nagy sikere lett. Ráadásul nem ketchup az alapja! Készítsétek el Ti is, mutatjuk a receptet:
A legszuperebb BBQ szósz házilag
Hozzávalók
1 nagy konzerv paradicsom sűrítmény (140 g)
1-2 evőkanál fehérbor ecet
1 teáskanál füstölt paprika
fél fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál barnacukor
egy nagy csipet őrölt szegfűbors
egy nagy csipet őrölt szegfűszeg
egy nagy csipet őrölt koriander
egy csipet őrölt fahéj
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
fél csokor friss petrezselyem
2 evőkanál erős feketekávé
só és bors ízlés szerint
Készíts DIÉTÁS, ínycsiklandó hamburgert, amihez ez a szósz tökéletes! ITT találod a receptet!
Elkészítés
A lilahagymát vágd nagyon apróra, én ilyenkor a késes robotgépet hívom segítségül, mert még kis mennyiséget is simán felaprít.
A fokhagymát pucold meg, egy mozsárban egy csipet sóval zúzd pépesre. Ha nincs mozsarad, egy deszkán egy vastag pengéjű kés segítségével is meg tudod csinálni: a kés lapjával először nyomd össze a gerezdet, majd úgy húzd rajta a kést, mintha vajaznál egy kenyeret.
A petrezselymet aprítsd fel, a kávét pedig főzd le.
Mivel én nem szoktam őrölt fűszereket venni, mert szerintem az egész, vagy morzsolt fűszereknek intenzívebb az íze, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a koriandert egy mozsárban összezúzom.
Ha ezekkel az előkészületekkel megvagy, tegyél mindent egy nagy tálba, és jól keverd össze a hozzávalókat. Utána állítsd be az ízeket: a sóval, cukorral és a fehérborecettel tudod harmoniálni ízlésed szerint a BBQ szószod.
Húsokhoz, steakhez, hamburgerhez kínáld.