Combra, fenékre hízol inkább? 2 dolgot fontos tudnod

máj. 12 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha combra és fenékre hízol inkább, akkor körte alakod van. Aki minket olvas és követ minket rendszeresen a Facebook oldalunkon is, tisztában van azzal, hogy helyi fogyás NEM LÉTEZIK! Viszont, ha célirányosan megteszel néhány dolgot, a combodat is látványosan karcsúsíthatod. Elárulunk Neked 2 dolgot, amikre érdemes odafigyelned, ha leadnád a kényes tájék zsírpárnáit!

Helyi zsírégetés tehát nincs, ezt a témát lezártuk. Ehhez értelemszerűen az is hozzátartozik, hogy a nagyobb többletsúlyt hordozó testtájakon látványosabb, jelentősebb lesz a fogyás, jelen esetben a comb tájékáról. Genetikai jellemzők és életmód-tényezők egyaránt befolyásolják a kényes területeket, tehát a megfelelő mozgás és táplálkozás jelen esetben is a kulcs!

 

2 dolgot tudnod kell, ha fenékre és combra hízol inkább

1. tudnivaló: az edzés – mit, hogyan érdemes csinálni?

Sokan rontják el ott, akik a láb vagy comb területeiről szeretnének fogyni, hogy elkezdenek csakis lábra edzeni, teljes gőzzel.
A megoldás az, hogy erősítő gyakorlatok mellett (mint amilyen a guggolás, kitörés vagy a lábsúlyos gyakorlatok), monoton, szálkásító kardió mozgást is végezz, hetente maximum kétszer 50 percben. Az erősítő edzések több kalóriát égetnek el, de a sikeres fogyáshoz szükség van mindkét fajta mozgásformára! Mivel előbb épül izom, minthogy eltűnjön a zsír, az első időkben kicsit megvastagodhat a combod, mivel felépül az izom, de utána szép fokozatosan egyre kisebb lesz, hisz elégeted a zsírréteget. Légy kitartó és ne add fel, meglesz az eredménye, hidd el! Ha comb tájéki karcsúsodásra vágysz, a gyors gyaloglás vagy a kocogás kifejezetten jó választás a kardió változatok közül, mellé pedig próbáld ki a callaneticset vagy a dinamikus jógát, esetleg a pilatest – együtt igazán ütős kombinációt alkot majd a kardióval!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: