Hírek

20+ meglepetés, amivel a drámai fogyás során szembesültek az emberek

Legalább egyszer az életben mindannyian álmodozunk arról, hogy bárcsak egy csapásra sikerülne megszabadulnunk a fölösleges kilóktól. Abba azonban már kevesen gondolunk bele általában, hogy milyen drasztikus változásokkal is tud járni, amikor valaki több tíz kiló súlyfeleslegtől szabadul meg – ezzel teljesen megváltoztatva az életét és a teste működését. Egy Reddit felhasználó épp ezért úgy döntött, hogy felteszi a nagy kérdést és kikérdezi az internetező társait, hogy mik voltak azok a dolgok, amik a leginkább meglepték őket a fogyókúrát követően. Irdatlan mennyiségű hozzászólás érkezett, mi pedig ezek közül válogattuk ki számotokra a legérdekesebbeket.

 • Most, hogy lefogytam, folyamatosan fázok. Régen elég volt egy pulóver a kabát alá és legtöbbször a kabátomat sem húztam össze, mert akkor már melegem volt. Most két pulóverrel is fázom az összehúzott kabát alatt és megértettem, hogy miért néznek ki egyesek úgy télen, mint a Michelin-gumiemberke.

 • 30 kg-ot (110 kg-ról 80-ra) sikerült leadnom, és most sok túlsúlyos barátom elkezdett bántani engem emiatt.

 • A legnagyobb meglepetés ami ért, hogy rájöttem, mennyivel több ételt ettem régen, mint amire tényleg szükségem volt.

 • 104 kg-ról 79 kg-ra fogytam, és hirtelen rá kellett jönnöm, hogy az alkohol sokkal gyorsabb és erősebb hatással van rám.

 • 61 kilogrammot fogytam, és olyan érzés ez, mintha repülnék. Régen még az autóba történő beszállás is egy egészen bonyolult folyamat volt, ma viszont csak bepattanok és huss, már ott sem vagyok. Nincs ennél jobb érzés a világon.

 • Nem mondanám, hogy meglepetés, de az életem sokkal jobb lett. Jobban alszom, a légzésem is természetesebb és sokkal gyakrabban vagyok jó hangulatomban. Az ágyból vagy padlóról történő felkelés már nem egy bonyolult folyamat és a lábaim sem fájnak már.

 • Amikor kemény padokon vagy székéken ülök, minden csontomat és csigolyámat érzem! Ja, és állandóan fázok.

 • 2018 júniusában az orvosi rendelő mérlege 119 kg-ot mutatott. 2019 januárjában ugyanez a mérleg már csak 95 kilogrammot. Ami leginkább meglep, hogy nem tudom elképzelni, honnan tűntek el ezek a kilók, mert pont ugyanúgy nézek ki, mint korábban.

 • Leszoktam a gyorséttermi kajákról, és ma már rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszek, aminek köszönhetően sokkal kevesebb WC-papírt használok, amikor törölgetnem kell odalent. És a ruhavásárlás is egy sokkal könnyebb, örömteli folyamattá vált.

 • Meglep, hogy az emberek milyen gonoszul tudnak reagálni, amikor kalóriákat számolok. Azt mondják, hogy étkezési rendellenességben szenvedek és itt az ideje, hogy orvoshoz forduljak a problémámmal. Érdekes módon 2 évvel ezelőtt, amikor a súlyom drámaian nőtt és 90 kilogrammot híztam, akkor ugyanezek az emberek nem szóltak egy szót sem.

 • Amikor a barátnőm kövér volt, nagyon kedvelte az egyik srácot az egyetemen. (a srác sem volt sportoló alkat) Odament és bepróbálkozott a srácnál, de a fiú azt mondta: „Sajnálom, de nem szeretem a kövér csibéket”. Egy évvel később a lány 45 kilogrammot fogyott és a srác ment oda hozzá, amire a barátnőm így szólt: „Sajnálom, de nem szeretem a kövér férfiakat”.

 • Az emberek egyszerűen különböző módon viszonyulnak a kövér és vékony emberekhez. Még mindig nem tudom megszokni, hogy mennyire kedvesek velem az ismeretlen nők és férfiak, amióta lefogytam.

 • Az előtte-utána fotóim döbbentettek meg leginkább. Egyszerűen lehetetlen megérteni, hogy mennyire kövér vagy, amíg el nem kezdesz fogyni és nem látod a változást.

 • Amikor kövér vagy, a körülötted lévő emberek megpróbálnak nem nézni a szemedbe. Mióta lefogytam, szinte már paranoiásnak érzem magam, mert mindenki a szemembe és az arcomra néz, mintha lenne rajta valami.

 • Meglepődtem, hogy milyen könnyedén vissza tudnak jönni a nagy nehézségek árán leadott kilók. Először 113 kg-ról 90 kg-ra fogytam, majd 30 kiló plusz súlyt szedtem fel és utána még nehezebben ment a fogyás.

 • 120 kg-ról 63 kg-ra fogytam. A legnagyobb meglepetést a csontok és izmok látványa okozta, amiket korábban egyáltalán nem lehetett látni. Már nem járok egyfolytában WC-re a munkahelyemen és nem kell törülközővel törölgetnem magam nyáron – mert már nem izzadok egyfolytában.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: