Diéta & Fogyás

Ébredés után állsz mérlegre? Rosszul teszed, nem az a valódi súlyod!

Te is azok közé tartozol, akik ébredés után rendszeresen mérlegre pattannak, és éhgyomorra ellenőrzik, nem szaladt-e fel néhány deka? Nos, van egy rossz hírem: rosszul teszed, mert nem ez a “valós súlyod”. Testsúlyunkat több tényező is befolyásolja és befolyásolhatja, így tehát egyáltalán nem mindegy, mikor és hol méredzkedünk.

Ahogy egyre nő a mérlegen mutatott súly, úgy csökken a motiváció

És ahogy lejjebb kúszik a mérleg nyelve, úgy kap újabb löketet a motivációnk, igaz? Mindez szép és jó, de ha nem a megfelelő időben – és helyen – állunk mérlegre, a dolog bizony csalóka lehet, és talán nem is a valós testtömegünket látjuk.

 

Sokan a mérleg helyett inkább a centiméterekben mérhető eredményekre helyezik a hangsúlyt, hiszen ez olykor nem csak látványosabb, de valamivel egzaktabb számokat mutathat. 

 

Hogyan használjuk a mérleget helyesen?

Természetes, hogyha valaki rendszeresen sportol, akkor a súlyán nem csupán a leadott zsír, de a felszedett izom tömege is meglátszik majd. Ennek ellenére a mérleg tökéletes arra, hogy figyelemmel kísérjük a test változását, és az eredmények alakulását. De mikor és hol érdemes elvégezni a szokásos méredzkedést? Lapozz a cikk következő oldalára!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: