Táplálkozás

Egészséges és alakbarát nassolás a hosszú téli estéken

A hideg téli nappalokon – nem is beszélve a végtelennek tűnő estékről -, természetes, amikor az átlagosnál is erősebb vágyat érzel egy kis nassolni valóra, mely hozzájárul az amúgy is elég alacsony endorfin szinted elfogadhatóra emeléséhez. A desszert, mely felmelegít és jókedvre derít a borús, hideg időben, gyakran “életmentő” lehet.

Jobban teszed ilyenkor ha nem azonnal a Mikuláscsomagok megcsapolásával, vagy a szaloncukor ízlelgetésével kezded a vágyad csillapítását, hanem a rágcsálás iránti igényedet méregtelenítő, esetleg zsírégető finomságokkal elégíted ki. Természetesen a nyári gyümölcsválaszték ilyenkor lényegesen kisebb, mint a gazdag nyári szezonban, de bízvást állíthatjuk, hogy a téli diétás nassolni valókból sincs hiány!

Ha már nehezen bírod az önmegtartóztatást fogyókúra időszakod alatt ezeken a hosszú estéken, javasoljuk, hogy az alábbi nasikból válogass.

A legfinomabb és a leghatékonyabb diétás nassolni valók télre

Dió

A dió diéta alatt is kiváló étek, ugyanis sok, a zsírégetéshez nélkülözhetetlen ásványi anyagot is tartalmaz, ráadásul salaktalanít is.

 

Mandula

Ennek a csonthéjasnak nagyon magas a fehérje tartalma, amely nélkülözhetetlen a szervezet természetes zsírégető folyamatainak működéséhez, továbbá az izmok védelméhez.

 

Mandarin

A mandarin segíti a méregtelenítést, magas a C-vitaminOpens in a new window tartalma, beindítja és segíti a zsírégetést, gyorsítja az anyagcserét, mi több, ez a legédesebb citrusféle – a fogyókúra tökéletes kiegészítője.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: