Táplálkozás

7 ennivalóan hatékony téli praktika, amellyel felpörgetheted a fogyásod

Télen ösztönösen vágyunk a bekucorodásra és a töményebb hizlalóbb ételekre. De szerencsére mi már nem szorulunk rá arra, hogy az évmilliók során összegyűjtött túlélési ösztöneinkre hallgassunk. Sőt ha nem fizikai munkát végzel akkor kifejezetten káros örökség ez. Ha minden igaz az evolúció azonban kiemelkedő intelligenciát is adott neked, szóval felülemelkedve az ösztönökön ideje, hogy télen is figyelj a kajára és a mozgásra. Most pár kaja ötlettel készültünk.

Gránátalma

Ez az antioxidánsokban bővelkedő, egészséges gyümölcs ilyenkor a legfinomabb. Gyöngyszerű, piros magjai olyanok, mint a cukorka, és sok mindenben segítenek a szervezetednek: a gyümölcs tele van rosttal, így hosszú időre eltelít és a vércukorszintedet is stabilan tartja. Antioxidánsai pedig védenek a téli betegségektől.

Mentatea

A frissítő ízű mentatea reggel koffein nélkül is felébreszt, ráadásul a felesleg leadásában is segít. Egy kísérletben azok a résztvevők, akik 2 óránként a borsmenta illatát szagolgatták 5 napig, sokkal kevesebbet ettek, mint azok, akik szintetikus illatszert szimatoltak.

Grapefruit

A savanykás citrusfélének szintén fogyasztó hatást tulajdonítanak. Egy kísérletben azok a túlsúlyos résztvevők, akik minden étkezés előtt megettek fél grapefruitot, átlagosan testsúlyuk 7 százalékát adták le. Ráadásul a gyümölcs nagyon gazdag C-vitaminban, amely az edzések során felturbózza a zsírégetést.

Zabkása

A hideg téli reggeleken nagyon jól esik egy tányér meleg zabkása, amely 4,5 gramm rostot tartalmaz, vagyis órákon át képes csillapítani az éhséget. Egy tanulmány szerint, aki reggelire zabkását eszik, az ebédnél 50 százalékkal kevesebb ételt vesz magához.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: