Diéta & FogyásTáplálkozás

Az „érzelmi evés” a fogyókúrád egyik legnagyobb ellensége

Érzelmi evés

Valljuk be őszintén, nem mindig az éhség megszüntetése érdekében eszünk. Gyakran előfordul, hogy az evés a stresszt, a szorongást, vagy egyszerűen az unalmat hivatott csillapítani. Van egy rossz hírem: az érzelmi evés a fogyókúrád LEGNAGYOBB ellensége még akkor is, ha szerinted ezek az étkezések is beilleszthetők a diétádba! Óriási tévedés, de segítek leszokni róla!

 

Érzelmi evés

 

Hogyan ismerd fel, hogy éhség helyett csak az érzelmi evés hibájába esel?

Ha éppen most ettél, vagy pontosan tudod, hogy aznap (vagy az adott napszakhoz képest) fogyasztottál elegendő kalóriát, és érzed a tipikus „Úgy nasiznék valamit.” érzést, akkor bizonyára csak érzelmi éhségérzettel állsz szemben. Főleg akkor üti fel a fejét, ha az ember unatkozik (tipikus esete az esti, TV előtti evés), ha stresszes vagy szorong, hiszen az evés átmenetileg boldogságérzettel tölt el.

 

Miért gond ez a fogyókúra alatt?

Még akkor sem ajánlott beleesni az érzelmi evés hibájába, ha alapvetően úgy számolod, hogy az belefér a diétádba. Miért? Mert összezavarod a szervezetedet a teljesen random étkezésekkel, ami nagyon is befolyásolja az anyagcserédet. Ezekben az esetekben ráadásul nagyobb a bűnözés esélye, sokkal valószínűbben választunk olyan nassolnivalót, ami nem feltétlenül járul hozzá az álomalakunk eléréséhez. Egy szó mint száz, igyekezz leszokni róla, különben meggátolod a fogyásodat!

 

Hogyan szokj le az érzelmi evésről? Lapozz, a következő oldalon kiderül!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: