Meg fogsz döbbenni, hogy mennyi értékes vitamintól és ásványi anyagtól esel el mindössze azért, mert rosszul fogyasztasz 1-1 ételt/italt. Segítünk és elmondjuk, hogyan fogyaszd ezeket az ételeket, italokat, fűszereket, hogy megmaradjon bennük a lehető legtöbb tápanyag.
5 étel és ital, amit talán Te is helytelenül fogyasztasz
5. FAHÉJ
Csak a karácsonyi időszakban eszel fahéjat, akkor is csak az édes süteményekhez? Nagy hiba! Nyersen fogyasztva is rendkívül jótékony: erős afrodiziákum, stabilizálja a vércukor szintet, megöli a baktériumokat, felgyorsítja az anyagcserét és az emésztést, valamint az edzés utáni zsírbontást is fokozza, tehát nyugodtan szórj egy kicsit a smootie-dba, kávédba vagy a zabkásádba.
4. BROKKOLI
Csak a brokkoli hajtásait eszed meg? Ezen változtass, hiszen a zöldségben éppen a szára körül található levelekben van a legtöbb A-, C- és K-vitamin, folsav és béta karotin, ami nélkülözhetetlen a máj normális működéséhez. Mindezek mellett gazdag a növényi flavonoidokban, amiért számos betegség ellen gyógyír lehet
Tipp: Tökéletes diétás étel! Ha unod a brokkolit, a már jól megszokott párolás helyett próbáld ki rántva, sütve, sajttal megszórva vagy krémlevesként borsóval, hagymával és répával összeturmixolva (Isteni finom!)!
Még nincs vége! Lapozz a többi érdekességért >
A cikk a következő oldalon folytatódik: