Egészséges ebéd és vacsora tippek

Isteni falafel golyók – a húsmentes napokra ;)

Ha húsmentes menüre vágysz, akkor a falafel az egyik legjobb választás – finom, egészséges, laktató és viszonylag gyorsan elkészíthető (attól függően, hogy száraz csicseriborsóból vagy konzervből készíted el). Lássuk a receptet:

Falafel recept

Hozzávalók (4 adag):
30 dkg csicseriborsó (száraz) de készítheted konzervből is – így sok időt megspórolsz
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 teáskanál római kömény
2 teáskanál koriander
0.5 tk sütőpor
1 ek liszt
1 ek víz
2 dl kókuszolaj
3 ek petrezselyem (friss)
chili, só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:
A száraz csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Ez is érdekelhet: