Táplálkozás

Frissítő, nyári saláta a meleg napokra

Az eredetileg Libanonból származó tabbouleh a sok-sok zöld fűszer miatt az egyik legfrissítőbb nyári saláta, amivel ráadásul jól is lehet rakni, mert nem csak zöldségek vannak benne. Kóstold meg Te is, nem fogsz csalódni.

Frissítő bulgur saláta recept

A bulgur főleg B- és E-vitamint tartalmaz, és nagyon alacsony a glikémiás indexe, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

1 bögre bulgur
3 nagy csokor petrezselyem
2 ág mentalevél
1 lila hagyma, vagy egy csokor újhagyma
3 nagy paradicsom
1 uborka
2 citrom leve
olívaolaj

Elkészítése:

A bulgurt tedd fel forró vízbe főni, 10-15 perc alatt el is készül. Szűrd le, és rakd félre, míg a zöldségeket felaprítod.
Az uborkát, a paradicsomot és a lila- vagy újhagymát egészen apró kockákra vágd fel, így lesz a saláta igazán ízletes. A petrezselymet és a mentaleveleket is aprítsd fel. Mmmm…Igazi vitaminbomba!

A felaprított zöldségeket és fűszernövényeket tedd egy nagy tálba és mehet rá a lecsöpögtetett bulgur is. Sózd és citromlével locsold meg. Akár két citrom leve is mehet rá, de inkább kezdd eggyel, aztán kóstold meg, hogy tökéletesen eltaláld saját ízlésvilágodat. Az olivaolaj se maradjon el a végén.

Ezt a receptet akár vendégvárónak is készítheted – ilyenkor rakjál mellé egy tál humuszt, illetve pitakenyeret vagy akár bagettet.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Ez is érdekelhet: