Egészséges ebéd és vacsora tippek

Igazi karácsonyi fogás: Harcsapaprikás túrós csuszával

A harcsapaprikás a legszuperebb karácsonyi fogás, amit csak el tudok képzelni. Imádom! Idén úgy döntöttem, megpróbálkozom vele, mert eddig mindig csak a mamám készítette el, de idén rajtam a sor 😀 Íme, a recept:

Harcsapaprikás túrós csuszával recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7 dl tejföl
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg házi kockatészta
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • Kocka tészta

 

 

ELKÉSZÍTÉS

A halat daraboljuk fel, alaposan sózzuk be és forgassuk bele lisztbe. A szalonnát vágjuk apró kockákra, süssük meg, majd a pörcöket szedjük ki belőle.

A halat ebben a szalonnazsírban süsük meg hirtelen. Ezután vegyük ki a harcsadarabokat és tegyük félre őket.

A szalonnazsírt öntsük át egy nagyobb lábasba. A felaprított vöröshagymát dinszteljük meg benne, majd szórjunk rá kevés pirospaprikát. Ezután öntsük fel kevés vízzel, adjuk hozzá a szeletekre vágott paradicsomot, a paprikát és a gerezd fokhagymát, tegyük bele a harcsadarabokat, szórjuk meg borssal. Nagyjából 20-25 perc alatt főzzük készre.

Vegyük ki a halszeleteket a paprikásból, hogy a habarást hozzá tudjuk keverni. 5 dl tejfölhöz tegyünk két evőkanálnyi lisztet, és keverjük csomómentesre. Ezután a harcsát tegyük vissza és főzzük fel így az egészet.

A kockatésztát sós vízben főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le, keverjük össze a 2 dl tejföllel és a túróval, kevés sóval.

Szórjuk rá a szalonna pörcöt, amit félretettünk és tálaljuk a harcsapaprikással.

 


Sztrapacskával is készítheted, na annak nincs párja! ?

 

Kellemes készülődés és sütés-főzést kívánunk!

 

 

 

Receptforrás: receptneked.hu

 

 

Ez is érdekelhet: