Ha fogyókúrázol, de szereted a leveseket, ne mondj le róluk. Kis odafigyeléssel és csekély változtatásokkal még a hagyományos, megszokott ízvilágú leveseink is segítségedre lehetnek a diétád során.

Kezdjük az alapanyagokkal!
Először is, lehetőség szerint idényzöldségekből és -gyümölcsökből válogass!
Nagy rosttartalmú, alacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségeket válassz (brokkoli, karfiol, kelkáposzta, fehérrépa, cékla, zeller, karalábé, zöldbab, sárgarépa, vöröshagyma)!
A húsok közül a soványakat részesítsd előnyben, a szárnyasokat bőr nélkül tedd a levesbe, és zsíros részek ne kerüljenek a fazékba!
A levesbe kerülő zsiradék inkább csak kevés, egészséges növényi olaj legyen.
Sűrítés, habarás
A rántás egyik legjobb egészséges alternatívája a zöldségek, illetve gyümölcslevesek esetében a gyümölcsök körülbelül negyedének pürésítése.
Habarással sűrített levesek esetében pedig arra ügyeljünk, hogy zsírszegény joghurtot, kefirt, tejfölt vagy tejet használjunk.
Ha az adott leves mégis megkívánja, hogy liszt is kerüljön a rántásba, habarásba, akkor csak keveset, és lehetőleg teljes kiőrlésűt használj!
A cikk a következő oldalon folytatódik: