Edzés

Hogy mik a jó ételek menopauza idején? Mutatjuk!

Sajnos a menopauza, a nők 50-es éveiben számos negatívummal jár! A változókor magában hordozza a tényt: bizony, sok minden megváltozik! Kívül-belül átalakul ilyenkor a női szervezet, melyet sokan könnyebben, míg mások kellemetlen évekkel nyugtáznak.

Nem mindegy, mi kerül nap mint nap a tányérunkra

Tudta, hogy egy jól kialakított étkezéssel sokat lendíthet a dolgon, és megkönnyítheti a nehéz éveket?

Számos étel van, amit jó kerülni, de szerencsére rengeteg olyan összetevő, élelmiszer is akad, ami -há nem is állítja meg- segít harmonizálni a női “működést”.

Nem kell messzire mennünk, ha keresni szeretnénk a megfelelő ételeket, elég, ha egy kicsit szétnézünk a konyhában. Hiszen nem is gondolnánk, mennyi olyan élelmiszernek van jótékony hatása, melyet a hűtőnk mindig magában rejt.

Jó közérzettel, megfelelő táplálkozással, egy kisebb mozgás-életforma bevezetésével már nem is tűnik majd olyan borzasztónak.

Tápanyagdús ételekkel kell feltöltenünk szervezetünket, mert ilyenkor a testünk fokozott igénybevételnek van kitéve. Az alábbi élelmiszereknek jelen kell lennie a hétköznapokban, változó korban, 50 év felett! Megmutatjuk azt is, miért:

Olajos hal

A menupauza miatti öszrogénszint-csökkenés könnyen szív- és érrendszeri megbetegedés okozója lehet. Az olajos halban található Omega-3 zsírsav szabályozza, szükség esetén csökkenti a vér koleszterin szintjét, így kisebb esély lesz szívinfarktus előfordulására.

Dió és egyéb magvak

Egy adag (28g) dió fedezi a napi E-vitamin szükséglet körülbelül 10%-át, ami enyhíti a hüvelyszárazságot emellett jótékony hatással van a hajra és a bőrre. Egy adag mandula a napi szükséglet 35%-át, egy adag mogyoró pedig 20%-át képes fedezni az E-vitamin szükségletnek.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: