Táplálkozás

Hosszútávon szeretnél fogyni? Enélkül esélytelen…

Young couple in kitchen preparing together vegetarian meal.Preparing fruit salad.Evening.

A fogyás kulcsa az edzés mellett a helyes étkezés. Sajnos kalória deficit nélkül nem leszel hosszútávon eredményes. Persze a túlzottan kevés evés sem megoldás mert az pedig jojó-effektushoz vezet. Sok diétázónak abba törik bele a ceruzája, hogy sem ideje sem energiája nincs megfőzni magára. A 8-10 órás munka mellett valóban nem a legegyszerűbb besűríteni még a főzést is. Pedig ha jól áll neki az ember, akkor akár időt is spórolhat vele!

Az otthonfőzés csodája

Az otthon főzés nagy előnye, hogy pontosan tudod mi került az asztalodra. Nem kell attól félned, hogy olyasvalamit eszel, amire allergiás vagy, esetleg csak simán kerülni szeretnél egy adott ételcsoportot. Egy kiegyensúlyozott étrend elkészítése nem is olyan nehéz dolog, ha az ember odafigyel egy-két apróságra. Gondolj bele, ha jól csinálod mindössze 2-3 órát vesz el a vasárnapodból és egész héten gondosan kiszámolt főtt éttel lesz az asztalodon.

A diétás menüt mindig a reggelivel kezd

Mindig a tervezéssel kezdj. Vesd papírra, hogy mit szeretnél elkészíteni. Ilyenkor érdemes betartani azt a szabályt, hogy soha ne hagyd ki a reggelit. A reggeli ugyan olyan fontos, mint a nap további étkezései. Nagyon fontos, hogy csak lassan felszívódó szénhidrátokkal és fehérjével dolgozz, hogy a tápanyagok ne hirtelen telítsenek el, hanem szépen lassan szívódjanak fel.

Tízórai és uzsonna

A köztes étkezések azért fontosak, hogy ne ingadozzon túlságosan az inzulinszinted. Miért baj ez? Azért mert ez a jelenség okozza a farkaséhséget… Így akaratlanul is többet tömsz magadba mind azt kellene… Ajánlom az olajos magvakat (de csak csínnyán mert könnyen kipattoghatsz tőle) de zöldségeket is rágcsálhatsz nyersen vagy préselve. A gyümölcsökkel vigyázz! Tele vannak cukorral…

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: