Diéta & Fogyás

Egyszerű őszi diéta tanácsok – hogy ősszel is szép lehess

Ősszel sokan hajlamosak visszavenni az edzésből és a diétából. Nincs strand szezon és az őszi melankóliai is beköszön. Ettől függetlenül nem szabad teljesen elhanyagolni magad. Szóval most, hogy kicsit megpihentél ideje összeszedni magad! Ideje még az ünnepek előtt megszabadulni egy kis súlyfeleslegtől.

A hosszútávú siker titka

A legtöbb fogyókúra nagy lelkesedéssel indul, de amilyen nagy a kezdeti drukk olyan gyorsan véget is ér. Miért? Mert általában drasztikus módszerekhez folyamodtok. Koplalni kezdetek és sanyargatjátok magatokat. Kinek van ehhez kedve az egyébként sem könnyű mindennapokban?

Szóval még véletlenül se térjetek át hirtelen egyik étrendről a másikra. Hiszen még a kutyákat is csak fokozatosan szabad átszoktatni egyik eledelről a másikra. Ez nálunk sincs másképp. Próbálj meg fokozatosan áttérni az egészségesebb táplálkozásra és a mozgásban gazdagabb életmódra!

Ha jelentős súlyfelesleggel rendelkezel, és sokat szeretnél fogyni, először feltétlenül keresd fel a háziorvosod! Az orvos és egy dietetikus segítségével megtudhatod, melyek azok a sarkalatos pontok (pl. a túl magas cukor- vagy zsírbevitel), amelyeken feltétlenül változtatnod kell.

Türelem ember, türelem!

Türelem mert a tartós fogyás titka tényleg a fokozatosság! Le lehet hirtelen is fogyni, csak abból 90%-ban jojó-effektus lesz… Tehát pár hónapon belül többet fogsz felszedni, mint amit leadtál. Szóval adj időt a szervezetednek arra, hogy megszokja az új táplálkozási szokásaidat és az agyadnak is arra, hogy ne szenvedjen csak azért mert egészségesen táplálkozol. Én már kivagyok ha nem jutok elég nyers zöldséghez… Pedig régen falra másztam volna tőle! De a szervezet tudja, hogy mi a jó neki és egy idő után kívánni fogja azt. De előbb meg kell történnie az átszokásnak.

Nincs vége, lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: