Receptek

Igazi zsírgyilkos: a karfiolkenyér!

Ki ne szeretné a frissel sült, ropogós kenyeret….mmm… Ám erről le kell mondanod a diétád alatt, ha valóban el akarsz érni látványos eredményeket. Jó hír, hogy van alternatíva, amit ehetsz és még a fogyásodat is segíti. Túl szép, hogy igaz legyen, ugye? Pedig igaz! Csupán egészséges alapanyagokat kell használnod. Megmutatjuk a mostanában méltán híres KARFIOLKENYÉR elkészítését:

Karfiolkenyér recept

Hozzávalók

• 2 bögre felaprított karfiol
• 2 tojás
• 1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
• só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.


(Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani)

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: