Diéta & Fogyás

Így kezdd a napot, ha fogyni akarsz!

Ahhoz, hogy beinduljon a fogyásod, változtatnod kell az életmódodon. Sokan ott rontják el a diétát, hogy nem figyelnek oda a folyadékbevitelükre. Sokan pedig ott, hogy nem megfelelően időzítik a vízfogyasztást. Bármennyire is furcsán hangzik, sokat számít, mikor iszol vizet. A reggelek például kiemelkedően fontosak… megmondjuk, miért:

Így kezdd a napot, ha fogyni akarsz!

A vízfogyasztás a test minden egyes sejtjét, így annak különböző funkcióit is segíti; lélegzéstől az anyagcsere folyamatokig. Az anyagcsere például 3%-kal lassul már csekély mértékű dehidratáció esetén is, a folyamatos és súlyos folyadékhiány pedig egyenesen hízáshoz vezet. A test ugyanis vizet kezd el visszatartani, hogy legyen miből gazdálkodnia, ez pedig a puffadás érzését kelti. Komoly szerepet játszik emellett a vízfogyasztás a test tisztításában, méregtelenítésében is. Amikor valakinél megindul a fogyás, az elégő zsírból az addig raktározott méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a keringési rendszerbe. Ezek alapvetően a folyadék segítségével tudnának távozni a szervezetből, ám ha ennek mértéke nem elegendő, a test önvédelmi funkcióra kapcsol, és a mérgeket újra zsírban kezdi el raktározni. Tehát párnácskák rakódnak le, hogy a mérgek ne fertőzzék a szervezetet.

A reggeli vízfogyasztás fontossága

Mikor éjjel alszol, a gyomrodból kiürül a nap folyamát bevitt, megemésztett táplálék. Amikor reggel éhgyomorra iszol, semmi nem befolyásolja majd a folyadék felszívódását. „Akadályok” nélkül azonnal és sejtszinten szívódik majd fel a testedben a víz, ami az alábbi előnyökkel jár:

  • a bőröd kisimul, ragyogni fog, feltöltődik;
  • a sejtjeid átkapcsolnak nappali működésre, energiaszinted megemelkedik, a fáradtság, álmosság mérséklődik vagy elmúlik;
  • beindulnak az anyagcsere folyamatok és a méregtelenítés, az előző napi salakanyagok kiválasztása;

Hatásosabb a reggeli vízfogyasztás, ha 35-40 percig még nem reggelizel utána: a testednek így kizárólag a folyadékkal kell törődnie.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: