Diéta & FogyásEgészséges édességekTáplálkozás

Adunk 6 tippet, hogy hogyan kerüld el a túlevést!

Nagyon könnyű dolog nem túlenni magunkat, pláne ha diétázunk. Persze amikor otthon vagyunk, tán egyszerűbb betartani a helyes étkezés szabályait, de amint kilépsz az ajtón, ki vagy téve a sarki büféknek, hamburgernek, gyrosnak, és társainak. Egyből éhes leszel, és már be is faltad az első dolgot, ami szembe jött veled. Ismerős?

 

 

De még ha sikerül is betartanod a diétát, és nem megenni a “szemétbe való kajákat”, talán olyan finomra sikerül a diétás menüd, hogy nem bírod ki, hogy ne egyél belőle még többet, és még többet. Ha magadra ismertél, akkor ne izgulj, hoztam neked 6 tippet, hogy hogyan ne ess ezekbe a hibákba. Lássuk is őket.

 

 

1. ADJ HOZZÁ ECETET ÉS FAHÉJAT AZ ÉTELEIDHEZ, HOGY KONTROLLÁLD A VÉRCUKROD

Felejtsd el a cukrot. Rengeteg olyan fűszer és különböző idesítő létezik, ami feltuningolja az ízeket, és még egészséges is. Az ecet például ilyen. Alacsony a glikémiás indexe, így bátran adhatod hozzá bármilyen salátához, szószhoz, sült zöldséghez plusz kalóriabevitel nélkül.

Az édes ételekhez pedig tökéletes a fahéj. Rakhatod kávéba, gyümölcsturmixokba, a zabkásádhoz, bármilyen egészséges édességhez. Az ecethez hasonlóan a fahéj is sokáig eltelít, hisz lassan dolgozza fel a szervezeted, ezáltal sokkal tovább bírod majd bűnös gondolatok nélkül.

 

 

2. EGYÉL AKKOR, AMIKOR MÉG NEM VAGY ÉHES

 

Amikor már nagyon éhes vagy, biztos lehetsz benne, hogy a következő lépésed a túlevés lesz. Nos, ez azért nem túl előnyös lépés, mert habár sikeresen teletömted a hasadat, végre úgy érzed, hogy jóllaktál, de ez csak rövid ideig tart. Nem elég, hogy fáradt is leszel tőle, de igen hamar újra éhes leszel. Szóval megint túlevés fog következni. Ördögi kör.

Ahelyett, hogy megvárnád, amíg mindent be tudnál falni a hűtőből, előzd meg a bajt. Akkor egyél, amikor még nem, vagy még csak egy kicsit vagy éhes. Ezáltal kevesebbet is fogsz enni, és lassabban is. Ráadásul még több lesz az energiád is napközben. Ez azért már egy fokkal jobb, nem igaz?

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: