Táplálkozás

Soha nem gondolnád, hogy miből készül a McDonald’s népszerű sültkrumplija

Mindenki tudja, hogy a gyorséttermi ételek minősége és élettani hatásai közel sem mondhatók egészségesnek, mégis nagyon sokan fogyasztják – nincs nap, hogy ne lenne sor a Mekiben vagy más gyorsétterem előtt. Folytonosan visszatérő téma, hogy mennyire károsak az ilyen ételek, hogy szabad-e fogyasztani néha-néha vagy jobb, ha az is elfelejtjük, hogy léteznek?

Itt egy példa: a Mekis kajával kapcsolatban leggyakrabban elhangzó kijelentés: „Ez nem is igazi krumpliból van!” Ez tényleg igaz vagy csak szóbeszéd? Lássuk:

Krumpli vagy valami más?

Biztosan hallottatok már, vagy néztétek az Állítólag… című műsort, melynek koncepciója, hogy városi legendák, filmes jelenetek valóság alapját igazolják vagy cáfolják meg kísérletekkel. Lényegében mindent kipróbálnak, aminél kétely merül fel, hogy lehetséges, valós-e vagy nem. Ebben a műsorban tevékenykedett Grant Imahara, aki készített egy videó sorozatot a McDonald’s éttermek hátterében zajló folyamatokról, munkálatoktól és ebből a sorozatból most a tökéletes formájú és ízű hasábburgonya lett a célpont.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: