Így tehetsz az egészségedért az irodában ülve is!

feb. 15 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Legtöbben szinte kétszer annyi időt töltenek az irodában ücsörögve, mint otthon vagy kint a friss levegőn! Az állandó ülőmunka természetesen nem kimondottan tesz jót a testünknek sőt! Hogy mégis mit tehetünk az irodában töltött órák alatt az egészségünkért, mutatjuk!

Így tegyél önmagadért az irodában ülve is

5. Palackos víz

Mindig legyen előtted egy nagy palack víz, hogy emlékeztessen a folyadékpótlásra! Lehet épp tél van és hideg, de ettől még a szervezetünk alapvető folyadékszükséglete nem lesz kevesebb! Az optimális folyadékbevitellel pedig elkerülheted a fáradtságot, fejfájást, emésztési zavarokat.

 

4. Dobozolt kaja

Hogy az irodában is tarthasd magad a tiszta étkezéshez, érdemes otthon elkészíteni az egészséges, fit menüdet, így esélyt sem adsz a kísértésnek, hogy valami olyasmit rendelj, ami nem biztos, hogy beleillik a diétádba! Szánj időt arra, hogy otthon nyugodtan meg tudj reggelizni, hisz ki tudja, milyen elmebaj vár rád bent kora reggel! Azt pedig tudhatod, hogy ha nem reggelizel, nem lesz kellő energiád a délelőtt folyamán. Ebéden kívül tárazz be tízóraira és uzsira is valami egészséges harapnivalót. Lehet az egy marék mag (diákcsemege, dió, mandula stb.) egy gyümölcs, natúr joghurt.

 

3. Friss levegő

A szellemi frissesség fenntartásához agyunknak szüksége van oxigénre, ezért aztán ajánlott óránként kimenni a friss levegőre, vagy legalább szellőztetni egyet! Szippants jó mélyet a friss levegőből, majd fújd ki, ezzel is csökkentheted a stressz felhalmozódását!

 

 

Még nincs vége, megéri lapoznod 🙂 >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: