Diéta & Fogyás

Tiltólista a hatékony fogyáshoz: ezeket NE TEDD! (5 tipp)

Diet

Heteket kínlódsz és bevetsz minden praktikát, hogy fogyj, mégsem jön az eredmény? Órákat töltesz a teremben, futod a kilómétereket, sanyargatod magad, mérlegeled a kajáidat és még kalóriákat is számolsz?

Gondoltad volna, hogy a megoldás a részletekben rejlik? No, meg abban, hogy ne tegyél meg olyan dolgokat, amiket eddig természetesnek vettél! Vannak bizony olyan buktatók, amik semlegesítenek minden erőfeszítést a fogyásért! Mutatjuk!

Diet

A kalória „csiki-csuki” nem mindig jön be!

Ha mindenáron számolgatni akarod a kalóriákat, most jól figyelj! Mert bizony itt is hibát véthetsz, könnyedén!

Ha a matek mellett döntesz, fontos tudnod, hogy alaposnak kell lenned. Ha számolsz, mindent számolj. A folyadékok, a gyümölcsök értékeit is! Ilyen hétköznapi összetevő például az olaj, a kávészirup, tejszín, vagy éppen egy bedobott cukros rágó, rohanás közben! Ha nem figyelsz, a sok kis apró értékből könnyen összejöhet egy nagyobb szumma, amire bizony nem is gondolsz, és amivel már könnyű kalóriatöbbletbe átcsúszni.

Lehet, hogy egészséges, de nem szűkölködik a kalóriákban!

Azért, mert valami egészséges, még hízhatsz tőle. Vannak olyan tápértékben és vitaminban gazdag élelmiszerek, melyek sajnos kalóriában is azok, így könnyen félrevezethetik a fogyni vágyókat! Ilyenek például a zsírosabb magvak, az olívaolajos termékek, az avokádó, vagy éppen a teljes kiőrlésű pékáruk! A műzli szeletek, az egyes táplálék kiegészítő turmixok, meg úgy nagyjából egy csomó másik turmix is! A fogyás nem egyenlő azzal, hogy egészséges táplálékokat fogyasztunk! Bárcsak így lenne, aminek köszönhetően kialakulna egy 2in1 felállás! Hiába egészséges a banán, ha megeszel belőle hatot, az bizony annyi kalória, mintha bevágtál volna egy tábla csokit. Pedig egészséges, vitamindús, könnyen emészthető és nagyon finom!  Figyelj oda, hogy az egészséges élelmiszerekből se fogyassz túl sokat, mert bizony elszalad az a mérleg gyorsan!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: