Diéta & Fogyás

Az egészséges hormonháztartás fiatalít – Tippek 40 év felettieknek

Fehérjediéta 7 nap

Az előző cikkünkben azt taglaltuk, milyen változások mennek végbe 40 éves korban, vagy afelett!

Most górcső alá vesszük azokat az ételeket, amik jót tesznek, és azokat is, amiket célszerű elkerülni!

Fehérjediéta 7 nap

Ahogy halad előre az idő, úgy lesz egyre nehezebb a nők dolga, mert az évek múltán a hormonháztartás egyensúlya is meginog. 

Megannyi hormonális változás, lassuló anyagcsere, mellyel párhuzamosan jobban raktároz a szervezet, méghozzá a csípő környékén. Nagyon oda kell figyelni, ha az ember nem akarja elengedni magát. Sokkal több munkát kell beleölni, mint 20 évvel korábban. Számos változás áll be szervezetünk működésében 40 éves kor után, amely hatással van az egészségünkre, a külsőnkre. Javasolt fokozott figyelmet fordítani a táplálkozásunkra is.

Az alábbi élelmiszereket érdemes fogyasztani, ha szeretnénk, hogy szervezetünk támogatva legyen ebben a lelassult időszakban:

Teljes kiőrlésű liszt

A teljes kiőrlésű gabonafélékből készült tészták, péksütemények sok B-vitamint, káliumot, magnéziumot és rostot tartalmaznak. Ez jót tesz az emésztésnek, csökkenti a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát – ellentétben a fehér lisztből készült élelmiszerekkel. Magasabb ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalommal bír, mint a fehér liszt. A plusz rostanyagok elnyújtják a szénhidrát felszívódását, ezáltal mérsékelik az inzulin emelkedését is. A rostok vizet vesznek fel, ezért nő a térfogatuk és teltségérzetet keltenek. 

Ennyi előny bőven elég ahhoz, hogy változtassunk, nem?

Olajos magvak

Sok zsír, kevés szénhidrát. Dióhéjban ennyi….lenne…ha nem lenne ezen kívül tele antioxidánsokkal, értékes tápanyagokkal, nyomelemekkel.

Mindenképpen érdemes tehát beépíteni ezeket az étrendünkbe, viszont figyelni kell szervezetünk jelzéseit is, hiszen többen panaszkodnak az olajos magvak kapcsán zsírosodó bőrre, fokozott bélműködésre is, ezért napi egy maréknál többet nem ajánlatos fogyasztani belőlük. Elég magas a kalóriatartalmuk is, ezért csak ésszel, ha az ember nem akar plusz kilókat.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: