Hírek

Így teszed tönkre egészségedet anélkül, hogy tudnál róla

Meglépő, de teljesen hétköznapi szokásaid ártanak az agyműködésednek és az egészségednek! Megmutatjuk melyek ezek – fordíts rájuk nagyobb figyelmet!

Így teszed tönkre egészségedet anélkül, hogy tudnál róla

Agyunk, legfontosabb része a szervezetünknek, hiszen összetettségénél fogva a test „irányító központjának” is nevezhetjük.

Az információ feldolgozása mellett, rengeteg funkciót ellát, feladatokat old meg és ad ki. Agyunk egy nagyon érzékeny szerkezet, melyet könnyen érhet sérülés és ezek különféle egészségügyi problémákat okozhatnak.

Nézzük, melyek a legártalmasabb szokások, melyekkel kárt okozhatsz a szervednek!

10. Ha „munkára” erőlteted az agyadat betegség ideje alatt

Egy rohanó világban élünk, ahol nincs idő a pihenésre. Pedig a munka végeztével, agyunknak nagy szüksége van a pihenésre, a regenerálódásra. A betegség nem más, mint egy figyelmeztető jel arra vonatkozóan, hogy szervezetünknek, agyunknak szüksége van a pihenésre.

 

9. Ha nem reggelizel

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mégis, időhiány miatt nem egyszer kihagyjuk azt. Ha ezt megtesszük, agyunk nem jut megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, és ha ezt sorozatosan tesszük, károsodást szenvedhet az agyműködésünk.

TIPP: Egy friss kutatásból kiderül, mi történik valójában, ha nem reggelizel!

 

8. Ha túl sok cukrot viszel be a szervezetedbe

Sajnos, a cukor jelen van majd minden élelmiszerben, melyeket napi szinten fogyasztunk. Ha sikerül mellőznünk ezeket az élelmiszereket, sokat tehetünk általa az egészségünkért, mivel a túlzásba vitt cukor fogyasztás mellékhatásaként, szervezetünk nem lesz képes a tápanyagok felszívására. Ez alultápláltsághoz vezet és az agyműködést is károsan befolyásolja.

Tipp: Így tudod észrevétlenül, ám DURVÁN csökkenteni a cukorfogyasztásod

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: