Egészséges ebéd és vacsora tippekReceptek

Túróval töltött cukkinihajó

Egy igazán egyszerű megoldás az időhiányban szenvedőknek ez a gyorsan elkészíthető finomság!

 

 

Túróval töltött cukkinihajó recept

Hozzávalók:
– 3db közepes cukkini
– 250g tehéntúró
– 3ek natúr joghurt
– 1kiskanál só
– néhány szál friss petrezselyem zöldje
– szalonna vagy sonka ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható)
– kemény sajt (a tetejére, ízlés szerint)
– 2db paradicsom

 

Elkészítés:

  1. A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk, majd hosszában félbe vágjuk őket. A megfelezett cukkinik belsejét kivájjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorban egymás mellé helyezzük őket.
  2. A natúr joghurtot a túróval és a sóval összekeverjük.
  3. A szalonnát/sonkát kis kockákra vágva serpenyőben megpirítjuk. Hozzá keverjük a túróhoz.

TIPP: a szalonna/sonka hozzáadása természetesen elhagyható. Helyette akár tehetünk egy kis reszelt sajtot a túrókrémbe.

  1. A kész masszát egy evőkanál segítségével beletöltjük a cukkinihajókba, megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
  2. 180fokon 35-40 percig sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel rápakoljuk a túró tetejére a paradicsomszeleteket és megszórhatjuk reszelt sajttal.

Szerző:

Nagy-Kumich Nikolett / Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

Ez is érdekelhet: