
Egy igazán egyszerű megoldás az időhiányban szenvedőknek ez a gyorsan elkészíthető finomság!
Túróval töltött cukkinihajó recept

Hozzávalók:
– 3db közepes cukkini
– 250g tehéntúró
– 3ek natúr joghurt
– 1kiskanál só
– néhány szál friss petrezselyem zöldje
– szalonna vagy sonka ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható)
– kemény sajt (a tetejére, ízlés szerint)
– 2db paradicsom
Elkészítés:
- A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk, majd hosszában félbe vágjuk őket. A megfelezett cukkinik belsejét kivájjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorban egymás mellé helyezzük őket.
- A natúr joghurtot a túróval és a sóval összekeverjük.
- A szalonnát/sonkát kis kockákra vágva serpenyőben megpirítjuk. Hozzá keverjük a túróhoz.
TIPP: a szalonna/sonka hozzáadása természetesen elhagyható. Helyette akár tehetünk egy kis reszelt sajtot a túrókrémbe.
- A kész masszát egy evőkanál segítségével beletöltjük a cukkinihajókba, megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
- 180fokon 35-40 percig sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel rápakoljuk a túró tetejére a paradicsomszeleteket és megszórhatjuk reszelt sajttal.
Szerző: