Egészséges ebéd és vacsora tippek

Vegetáriánus chili mac – húsmentes napokon a legjobb választás!

Nem lehet minden egyes nap húst enni – vagyis néha azért mindenkinek jól esnek lazább, húsmentes fogások. Az a legjobb, ha ilyenkor is igyekszel olyan ételeket készíteni, amik tartalmasnak fehérjét is. A mostani receptünkben is van, csak nem hús formájában. Készítsétek el Ti is, nagyon finom és tápláló!

Vegetáriánus chili mac recept

Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma, kockázva
1 kaliforniai paprika
1 vesebab konzerv
1 fehérbab konzerv (tehetsz hozzá csicseriborsót is, ha szereted)
1 üveg paradicsom püré (mi Kecskeméti sűrített paradicsomot használtunk)
1,5 evőkanál chilipehely
1 teáskanál őrölt kömény
1 nagyobb répa – apróra reszelve
1/2 teáskanál só (ízlés szerint mehet bele több is)
bors
2 bögre zöldségalaplé
1 zacskó csavaros tészta
1,5 bögre jól olvadó sajt
friss zöldfűszerek, snidling

Elkészítés:
Tegyél minden hozzávalót egy nagy edénybe – kivéve a tésztát, sajtot, zöldfűszereket, snidlinget, babokat. Keverd el, forrald fel, majd kapcsold takarékra. Főzd 1 órán keresztül – félidőnél tedd hozzá a babokat.
Ezután öntsd hozzá a száraz tésztát és főzd, míg készen nem lesz (ha kell, önts még hozzá alaplét vagy vizet)
A végén keverj hozzá 1 bögre reszelt sajtot.
Tálald sajttal, friss zöldfűszerekkel és snidlinggel/aprított újhagymával megszórva.

Jó étvágyat!

 

Ez is érdekelhet: