Egészséges ebéd és vacsora tippekReceptek

7 fehérjedús ebédötlet kevés kalóriával – Egész hétre válogathatsz belőle!

Nem hiszünk a koplalva fogyásban! Ahelyett, hogy megvonod magadtól a finom és változatos ízeket, és a csirke-saláta kettőst fogyasztod unalomig, próbáld ki ezeket a nagyszerű és ínycsiklandó recepteket. Magas fehérjetartalmukkal gondoskodnak a napi protein bevitelről, alacsony kalóriatartalmuknak köszönhetően pedig kiváló választások diéta alatt!

Húsos wrap salátába csavarva

Bátran készítheted csirkéből, pulykából, vagy akár darált húsból. Felturbózhatod különféle zöldségekkel és hüvelyesekkel, kukoricával, uborkával, paradicsommal, babbal, satb. A lényeg, hogy a szénhidrátban gazdaz tortilla lap helyettt egy egyszerű saláta levélbe tekerd a finomságokat. Kedvedre változtathatod a fehérje alapot, és biztos lehetsz az alacsony kalóriatartalomban.

Tonhalsaláta spenóttal és avokádóval

Egy igazi gyors fehérjedús finomság, amit még a munkahelyeden is egy perc alatt összedobhatsz, ha magaddal viszed az összetevőket, mert reggel esetleg nem volt arra időd. Turbózd fel paradicsommal és akár napraforgómaggal – ami egyébként nagyszerűen ellensúlyozza a tonhal és az avokádó krémességét. Vigyázat: a sok olaj és egyéb saláta öntetek megdobhatják a kalóriatartalmat!

Csirkepörkölt csicseriborsóval

Természetesen tészta nélkül. Az alap ismerős lehet: a hagyma-paprika-paradicsom hármason pároljuk tovább a csirkét, majd öntsük nyagon paradicsomlével, végül adjuk hozzá a csicseriborsót. Ha előtt bepácoljuk a csirkét egy citromos-köménymagos pácba, igazi keleties ízvilágot kaphatunk. A diétánk fenntartása érdekében a petrezselyemmel megszórt pörköltet kuszkusszal és/vagy párolt brokkolival tálaljuk.

Marhahúsos chili

Akár önmagában is fogyaszthatod, egy kis reszelt sajttal még tökéletesebbé teheted. Melegítsünk olajat egy lábasban, majd észítsünk egy alapot hagymából, paprikából és fokhagymából, majd főzzük azokat addig, amíg megpuhulnak. Adjuk hozzájuk a marhahúst, majd amikor rózsaszínű lesz némi vizet, paradicsompürét, babérlevelet, chili port, köményt, egy evőkanál ecetet, sót, borsot és cayenne borsot. Fedjük le és lassú tűzön pároljuk egy órán át. Amint ezzel elkészültünk, keverjük hozzá a babot és fedő nélkül fpzzük még 30 percig.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: