Táplálkozás

A vietnámi diéta, amelytől leolvadnak rólad a plusz kilók – Akár 20kg is!

Tény, hogy a vietnámi nők egészségesek, gyönyörűek és nagyon sokáig élnek. Tényleg elvétve lehet belefutni túlsúlyos vietnámi nőbe! Csak attól ha elkezdesz ezekhez hasonló ételeket fogyaszni, be fog indulni a fogyás.

Mi a vietnámi diéta titka?

Természetesen a titok a vietnámi konyhában és gasztronómiában rejlik. Extrém egészséges alapanyagokból készítik ételeiket, tele friss zöldséggel és még a fűszereik is jótékony hatással bírnak az emésztésre!

Az országban több gasztro jegy is megmutatkozik. Vegyül benne a kínai, az indiai és a francia konyha. Vietnám ugyanis volt francia gyarmat.

Zsírgyilkos táplálékok a vietnámi konyhákból – 4 különleges étel

A vietnámi nők nem véletlenül néznek így ki. Tudatosan figyelnek az alakjukra, így természetes, hogy sokkal kevesebben küzdenek túlsúllyal, mint a nyugati országok lakói. A nők átlagéletkora 80 év és a középkorúak akár tíz évet is letagadhatnának a korukból… Ezt nem szabad kizárólag a genetikára fogni. Ugyan is sokkal egészségesebben táplálkoznak nálunk.

 

Csípős-savanyú halleves

 

A vietnámi hallevest ananásszal és egy hüvelyes növénnyel, az indiai datolyának is nevezett tamarinddal turbózzák fel, utóbbit emésztési problémák kezelésére, a bél tisztítására, székrekedésre is használják. Tehát alapjában véve is egy nagyon hasznos növényről beszélünk.

A leves gazdag fűszerezésébe gyömbér, koriander, chili és mogyoróhagyma ízesíti. Gazdag az alapvető vitaminokban valamint kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, vasat és cinket is tartalmaz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: