10 hatékony gyakorlat a feszes belső combokért

aug. 28 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha ügyes vagy és elszánt, akár két-három hét alatt is meglátszódhat az eredmény.  Ha a combok túl vastagok és összeérnek, akkor már nem csak esztétikai okokból lehet zavaró, hiszen nagyon könnyen ki is dörzsölődhetnek sétálás közben. Ez nem túl kellemes érzés, ezért jó páran kimondottan erről a területről szeretnének leadni és feszesíteni azt. Ezért kell tehát kimondottan a belső részt célzó gyakorlatokat is végezni, hiszen ezeknek köszönhetően fejlődik az izomtömeg, amely a fölötte lévő zsírréteget is feszesebben tartja. Ezek a gyakorlatok nagyszerű kiegészítői egy fogyókúrának – diétának.

Belső comb gyakorlatok

Noha a sima kitörések és a guggolás is nagyon jó combot erősítő gyakorlatok, amiket érdemes csinálni, a belső comb edzésére ezek a részben jógán, pilatesen és más sportokon alapuló gyakorlatok általában hatékonyabbak. Végezd őket rövid tornaként, kis bemelegítés után, vagy tedd őket egy hosszabb edzés hatékony, belső combra specializált részévé rendszeresen. Ha nagyjából heti három-öt alkalommal végigcsinálod mindet, legkésőbb három hét után már látszani fog az eredmény. A pihenőnapokat ne egymást követően tartsd. A gyakorlatok és a sorozatok között 30-60 másodpercet szünet van mindig.

 

Végezz állásban, tarkóra tett kézzel, felemelt, nyújtott lábbal nagyon széles, kaszáló mozdulatokat nagyjából egy percig folyamatosan, tempósan, majd válts lábat.

Csinálj mindkét lábaddal kétszer 20 oldalt kitörést. A hajlított térded álljon derékszögben, de ne csússzon a lábfejed elé, míg a nyújtott lábadban kicsit érezd, hogy belül húzódik az izom.

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: