Diéta & Fogyás

Ideje, hogy megszabadulj a téli túlsúlytól: néhány tanács, hogy könnyebb legyen!

Most még jótékonyan takar a vastag pulcsi és a kabát, de közeleg a tavasz, amikor is lekerülnek az álcázó rétegek rólunk, és marad a szomorú valóság: megint sikerült jó pár kilót magunkra szedni a tél folyamán.

Vannak persze szerencsés genetikájú, vagy kevesebb étvággyal, gyorsabb anyagcserével, esetleg vasakarattal megáldott szerencsés kivételek köztünk, de legtöbbünkre nem ez a jellemző. A jó hír, hogy még nem késő, visszavehetünk a „raktározásból”, és formába hozhatjuk magunkat egy kis odafigyeléssel.

Unalomevés

Hideg van, nincs kedvem kimenni, inkább bent maradok, és próbálom elűzni a rossz hangulatomat egy bögre kakaóval, egy kis sütivel, keksszel, mindegy, csak finom legyen és édes, és egyből jobb hangulatba kerülök tőle. Ok, igaz, de mennyi ideig tart a finomságok okozta jóérzés? Körülbelül addig, amíg esszük-isszuk, aztán hamar leesik újra vércukorszint, elmúlik az elégedettség, plusz még hozzájön egy kis bűntudat, és kész, vége. Nyoma viszont lesz rajtunk, főleg, ha bekerülünk egy körforgásba, ahol sokszor csemegézünk unalomból vagy a jobb hangulat keresése végett. Ennek véget vethetünk, ha elűzzük az unalmat és tevékenykedünk. Találjunk tennivalót házon belül, de a legjobb mégiscsak az, ha kimozdulunk!

Mozgás!

Ha el akarod kerülni az unalmat, a borongós hangulatot és annak fentebb leírt következményeit, mozdulj ki otthonról! Nehéz lesz rávenni magad, de nem fogod megbánni. Ha nem akarsz, futni, kerékpározni a hidegben, akkor csak sétálj egy jó nagyot, mégpedig tempósan! Fázni biztosan nem fogsz, ha figyelsz a megfelelő sebességre, ellenben nagyon jól fog esni, és amellett, hogy faragsz a kilóidból, a hangulatod is jobb lesz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: