10 természetes étvágycsökkentő

Júl. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Veled is biztos előfordult már, hogy csillapíthatatlan éhség tört rád, hiába ettél nem sokkal azelőtt… Nos, ez mindenkivel megesik, viszont szerencsére vannak ételek és italok, melyekkel “orvosolhatod” ezt a problémát. Alkalmazd ezeket az étvágycsökkentőket, hogy gyorsan elmulaszd ezt az érzést.

Íme, a leghatékonyabb étvágycsökkentők!

10. Mandula

Egy maroknyi mandula rendkívül gazdag antioxidáns, E-vitamin és magnézium forrás. A mandula telítettségérzetet biztosít és segít a súlykontrollálásban. Ráadásul tele van telítetlen zsírsavakkal, ami elengedhetetlen az egészséges étrendből. Nos, mire vársz? Legyen egy kis zacskó mandula mindig a táskádban, így nem mész majd rá valami egészségtelen dologra az első boltban, amit meglátsz.

9. Víz

Tényleg csak 1-2 pohár víz kell ahhoz, hogy megszüntesd az éhségedet. Ennyire egyszerű. Egy vizsgálat során azok az emberek, akik 2 pohár vizet ittak meg étkezés előtt, 75-90 kalóriával kevesebbet fogyasztottak, mint azok, akik nem ittak vizet. Érdemes ezt szokásoddá tenni. 

8. Kávé

A moderált kávéfogyasztás segíthet felpörgetni az anyagcserédet és csökkenti az étvágyadat. Mi a titka? A koffein és a kávébabokban lévő antioxidánsok. Ne rontsd el a jótékony hatását túl sok cukorral vagy tejszínnel. Túlzott fogyasztását senkinek sem ajánljuk! Ittis a mértékletesség a kulcs. 

7. Zöldségleves

Egy forró, húsos zöldségleves eltelít és meggátolja az éhségérzésedet minimális kalóriabevitellel. Egyél egy bögre levest a következő étkezésed előtt vagy egyél egy nagy tállal, főétkezésként. Eltelít, jó érzéssel tölt el, mert felmelegíti a gyomrodat és nem nehezít el.

A cikk a következő oldalon folytatódik: