4 étel, ami segít, hogy kevesebbet egyél

aug. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha fogyókúrázni akarsz, fontos, hogy változatosan táplálkozz és igyekezz olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek alacsony a kalóriatartalmuk. De azzal is jól jársz, ha egy kicsit becsapod magad és olyan élelmiszereket választasz, amelyeket nem lehet gyorsan megenni, hiszen ha lassabban eszel, kevesebb mennyiségtől is jóllaksz. Lássuk, melyek ezek az ételek:

4 étel, ami segít, hogy kevesebbet egyél

Tudtad, hogy sokszor a túl gyors étkezés vezet hízáshoz? Valójában sokszor feleannyi étellel is jóllakhatnál, csak egyszerűen olyan gyorsan befalod az ételt, hogy el sem jut az agyadig az információ, hogy elég volt. Éppen ezért a diéta egyik fontos eleme az, hogy tanulj meg normális tempóban étkezni. Hagyj elegendő időt az étkezésre, egyél kényelmesen, ráérősen, rágj meg rendesen a falatokat és vesd be azokat az ételeket, amelyek lassabb étkezésre ösztönöznek, így szépen fokozatosan átállhatsz a megfelelő tempójú étkezésre.

4. Gránátalma

A gránátalmát először a héjától kell megfosztani, hogy hozzájuss a rengeteg maghoz, amelyeken a gyümölcshús található. Érdemes a hámozás közben eszegetni, így szépen lassan jutsz hozzá a teljes gyümölcshöz. Egyébként egy fél csészényi gyümölcsben 72 kalória és 3,5 gramm rost van, ezért rendkívül tápláló csemegéhez jutsz általa. Eheted magában, de joghurtba vagy zabpehelybe keverve is.

 

3. Grapefruit

Hasonló értékkel bír a grapefruit is, ami szintén kevés kalóriát, de sok rostot tartalmaz. Megpucolni nem érdemes, inkább vágd félbe és egy speciális késsel (vagy kiskanállal) szedd ki a gyümölcshúst. Kesernyés íze miatt sem könnyű gyorsan enni. Egy közepes darab 80 kalóriát tartalmaz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: