4 fenékforma típus, ami sok mindent elárul rólad

jan. 29 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

 

3. Fordított háromszög formájú, vagyis kicsi hátsó

Akinek ilyen alakú a feneke, nincs rá hajlama, hogy fartájékra hízzon. A lábai, combjai is karcsúak, izmosabbak, erősek a kötőszövetek, a csípő vékony, atletikus, narancsbőr sem nagyon jellemző.

Ezzel szemben a felsőtest a problémásabb. Jellemzően nagyok a mellek és széles a váll. Kimondottan hasra hízékony típus, erős, kerek, kiálló hasfallal az esetek többségében.

Tudtad, hogy ez a veszélyesebb hízástípus?

Ebben az esetben fokozottan ügyelni kell arra, mit eszik, hiszen a zsigeri zsírosodásra is van hajlama, ami erősen egészségkárosító hatású hosszabb távon.

Milyen hormondominancia jellemző?

Nagy valószínűséggel a mellékvese a domináns hormontermelő szerv. Az alábbi ételek stimulálják főleg, amelyek idővel a kellemetlen, hasi hízást is okozzák:

  • sós rágcsálni valók
  • vörös húsok, belsőségek

Hogyan tudsz odafigyelni a húsevésre és mennyi az ideális belőle? ITT megtudhatod!

 

 

4. A gömbölyű hátsó

Ebben az esetben a fenék lehet kisebb vagy nagyobb, a lényeg, hogy viszonylag gömbölyű, szabályos és arányos. Akinek ilyen feneke van, hízni kevésbé hízik rá, nagyjából stabilan tartja a formáját.
A testalkat többi része is arányos, ha hízik, a végtagjai viszonylag karcsúak maradnak, inkább úszógumi lesz, esetleg a comb külső fele “párnásodik”.

Ezt a fajta alkatot és hízási típust a pajzsmirigy hormondominanciája okozza, amelyet az alábbi ételek stimulálnak és fárasztanak ki idővel, hízást okozva:

  • az egyszerű szénhidrátok
  • az édességek
  • a koffein – kávé, zöld tea

Ennél a típusnál kevésbé a hízás maga jelent veszélyforrást, sokkal inkább a sok-sok szénhidrát bevitele miatt kialakuló betegségek, kiemelten az inzulinrezisztencia, illetve, érthető okokból, a pajzsmirigy betegségei.

Az IR-ről ITT tudhatsz meg többet, például azt is, hogy veszélyben vagy-e.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: