5 ok, miért az úszás a legjobb nyári sport

Júl. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Itt a nyár, a jó idő, a nyaralások időszaka – ilyenkor mindenki a vízpartra vágyik hűsölni és végre azt is kiélvezhetjük, hogy kedvenc sportunkat a természetes vizekben is űzhetjük. Lehet menni úszkálni,  búvárkodni, ami kitűnő sportolási lehetőség – ráadásul észrevétlenül égeted a kalóriákat. De miért az úszás a világ egyik legjobb sportja? Eláruljuk:

 

5 ok az úszás mellett

Szinte észrevétlenül égeti a kalóriákat

Gondoltad volna, hogy a rengeteg sport közül éppen az úszás égeti leghatékonyabban, legészrevétlenebbül a kalóriákat? Egy óra alatt akár több, mint 600 kalóriát is elégethetsz, így ha heti 2 úszást be tudsz iktatni, már rengeteget tettél az alakodért és az egészségedért is. Nyaraláson kimondottan jó a mindennapi úszás és a vízparton amúgy is mindenki beugrik a vízbe hűsölni, ezért mondjuk, hogy észrevétlenül égeted a kalóriákat,mikor elmész egyet úszkálni. Békatalppal még hatékonyabb lehetsz.

Jótékonyan hat az ízületekre

A szárazföldi sportokkal ellentétben az úszás kifejezetten kíméli a csontokat és az ízületeket, hiszen a víz felhajtóereje miatt tehermentes környezetben mozoghatunk. A sportsérülések valószínűsége ezáltal elenyésző. Aki nagyobb túlsúllyal rendelkezik, annak is sokkal jobb futás helyett az úszást választani, mert kevésbé terheli meg vele a szervezetét. Ezzel kapcsolatban arra kell kifejezetten odafigyelni, hogy a kitett fejjel való tempózást felejtsük el, hiszen ez nagyon igénybe veszi a nyaki izmokat és a gerincet.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: