6 snack, amiket lefekvés előtt is megengedhetsz magadnak

ápr. 26 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sajnos még mindig vannak olyan emberek, akik abban hisznek, hogy minden, amit lefekvés előtt eszel (vagy este 6 után), az iszonyatosan hizlal és a legnagyobb vétek. Ez úgy hangzik, mint egy rémálom. A valódi rémálom viszont az, ha éhes hassal fekszetek le és este 6 után már semmit nem esztek…ha ebbe belegondoltok, rájöhettek, hogy a szervezetetek minimum 12 órán keresztül éhezik. Ez pedig kicsit sem egészséges, ráadásul a súlyvesztésed sem fog beindulni ilyen feltételekkel. Ezen felül reggel energia nélkül, bágyadtan ébredtek és nem értitek, miért érzitek ilyen rosszul magatok, annak ellenére, hogy fegyelmezettek voltatok és nem ettetek semmit.

 

HAHÓÓ!

Az anyagcsere sosem kapcsol ki teljesen, még éjszaka sem. Ha elalvás előtt túl sok kalóriát vagy egészségtelen ételeket fogyasztasz, valószínű elraktározódik a szervezetedbe zsírként, viszont nem minden éjszakai evés jár hízással.

A trükk abban rejlik, hogy elalvás előtt át kell gondolnod, hogy mit egyél. Ha tudod, hogy késő este fogsz enni, napközben készíts helyet a kalóriáknak, hogy megőrizd a napi tervezett kalória-határérték bevitelt. Válassz olyan ételeket, amelyek ellátják az izmokat, csökkentik az éhségérzetet, támogatják a glükóz szintet a vérben, hogy az agyad az éjszaka során sose ébredjen fel.

Összeszedtünk 6 snacket, amelyek megfelelő és minőségi tápértéket biztosítanak a testednek a fitnesz céljaid elérésének a támogatására, akár az izomtömeg növekedésről vagy a zsír-redukcióról legyen szó.

 

6. TÚRÓKRÉM 100%-OS MOGYORÓVAJJAL

A túrókrém 100%-os mogyoróvajjal számos lelkes fitnesz rajongó szerint klasszikus éjszakai étel. A túró ideális az elalvás előtt, hiszen számos kazeinfehérjét tartalmaz, amelyek lassan szabadulnak fel a testbe és az éjszaka során biztosítják a folyamatos aminosavellátást.

A 100%-os természetes mogyoróvaj hozzáadásával meghosszabbíthatod az étel emésztési időszakát, ami megerősíti az éhség-ellenőrzés képességét. Hogy elkerüld a nehezebb kalóriákat, maximum 1 evőkanállal egyél meg belőle.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: