6 tipp, hogy könnyebben elaludj esténként

jún. 09 | 3. oldal - fitnesslife.hu

5. “BÁRÁNYOK SZÁMOLGATÁSA”

“Hogyha most elalszom, akkor még 7 órát és 13 percet aludhatok”. Ismerős? Én is megannyiszor végig matekoztam a fejemben, hogyha ekkor meg ekkor alszom el, akkor ennyit meg ennyit aludhatok, de ezt inkább abbahagytam. Hogy miért? Mert nem tudom befolyásolni, hogy mikor alszom el. Hiába terveztem el, hogy ekkor meg ekkor már aludni fogok, volt, hogy vagy 3 óráig még nem aludtam el, és csak néztem az órát csalódottan, belegondolva, hogy ma se leszek túl kipihent. 

Szóval ehelyett már azt is sikerélménynek fogtam fel, ha csak pihentem lámpákat lekapcsolva, kényelmesen heverészve az ágyamon. Ha így fogod fel, máris kevesebb nyomás lesz rajtad, ami természetesen azt is eredményezi, hogy még könnyebben fogsz tudni elaludni. És ez lenne a cél.

6. HASON ALVÁS

Amikor a hasadon alszol, arra kényszeríted a tested, de főleg a nyakad, hogy egy szó szerint nyakatekert pozícióban aludj. Holott alvás közben az lenne a cél, hogy minél egyenesebb vonalban helyezkedj el a pihentető alvásért, na meg persze hogy elkerüld a fájdalmakat felkelés után. Nem mondom, hogy nekem nem a kedvenc alvópózom a hason alvás, de igyekszem minél többször odafigyelni rá, hogy inkább háton, esetleg oldalasan aludjak. Ha neked hason kényelmes, és csak úgy tudsz elaludni, persze jobb, mintha egyáltalán nem aludnál, de törekedj Te is arra, hogy inkább ne a hasadon aludj.

Tudom, nagyon nehéz az alvási szokásaidon változtatni, de hidd el, hosszútávon nagyon hálás leszel érte. Egy tipp kezdésnek: Ahelyett, hogy a hasadra fordulnál, próbáld meg a háton alvást, és tegyél egy jó nehéz párnát a hasadra. Így meglesz az érzés, hogy nyomást érzel a hasadon, még ha nem is úgy helyezkedsz, ahogy eddig. De akár egy nehezebb pokróc, vagy takaró a hasadra is megteszi.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: