8 nagyon rossz tanács fogyni vágyóknak

okt. 19 | 2. oldal - fitnesslife.hu
  1. A HÉTVÉGI BULIZÁSTÓL KÖVÉREK LESZÜNK

Bizony, ez részben igaz. Sokan hét közben erősen kontrollálják, hogy mit esznek, azért, hogy hétvégén végre a lovak közé dobhassák a gyeplőt. A szakértők szerint óvatosan kell bánni a hétvégi lakomázással. Mert ha a mozgást is ellustálkodjuk, és alkoholból is több gurul le, akkor a hét közben leadott fél-egy kiló azonnal visszajön. A hétvégi étkezésre mindig legyen tervünk. Ha szombat este baráti vacsora van, akkor vasárnap mozogjunk többet, és kompenzáljuk könnyű ételekkel az előző esti elhajlást.

 

  1. CSAK FEHÉRJÉT EGYÜNK, KÜLÖNBEN KÖVÉREK LESZÜNK

A szervezetünknek fehérjékre is, zsírokra is és szénhidrátokra is szüksége van az egészséges fogyás érdekében, ez ma a tudományos álláspont. Ha szinte kizárólag csak fehérjét fogyasztunk, mint az Atkins- vagy a Dukan-diétában, akkor megfosztjuk szervezetünket az értékes rostoktól és antioxidánsoktól. Ez székrekedést, vitaminhiányt, korai öregedést is okozhat.

 

  1. A TILTÓLISTA NÉLKÜL KÖVÉREK LESZÜNK

Egyáltalán nem biztos, hogy csak a mindent vagy semmit üzemmódban érdemes gondolkodni. A középút mindig nagyobb élvezet és hosszabb kitartással kecsegtet. El kell ismernünk, hogy nem lehet pizza, sült krumpli és csokoládétorta egyszerre, mindennap. De a gondos tervezés lehetővé teszi, hogy alkalomadtán élvezzük ezeket az ételeket is. Ha időnként, tudatos döntéssel megengedünk magunknak egy-két szelet pizzát ebédre vagy egy desszertet, az még nem rombol le mindent.

 

  1. HA JÓL BEREGGELIZÜNK, KÖVÉREK LESZÜNK

Minden kutatás azt mutatja, hogy könnyebben és sikeresebben fogytak azok, akik rendszeresen és egészségesen reggeliztek. Különösen jól támogatja a diétát egy magas fehérjetartalmú reggeli, például egy rántotta. Ha kimarad a reggeli étkezés, az túlevésre hajlamosít mind az ebéd, mind a vacsora során.

 

dietaesfitnesz.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: