Beáta sikertörténete!

ápr. 25 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sikertörténetem:

Húszon éves voltam, amikor lefogytam 40kg-ra 50 kg-ról (voltak olyan napok,hogy nem ettem semmit) amihez depresszió is társult, emiatt kórházban kezeltek fél évig. Önértékelési zavarom lett, mert a barátom kövérnek tartott. Az antidepresszánsoktól 10 év alatt több, mint 50kg-t híztam (90kg-nál is több lett a súlyom). A gyógyszerek miatt munkaképtelen lettem.

A pszichológusom javaslatára elmentem egy kutyamenhelyre segíteni, ahol később alkalmi munkát vállaltam. A kutyák visszahozták az életkedvemet, az önzetlen szeretetük elvarázsolt, lelkileg megerősödtem köztük. Megismertem egy személyi edzőt (Major Attilát), akitől tanácsot kértem a fogyásomhoz. 2005-2011-ig jártam hozzá kisebb-nagyobb időkihagyásokkal személyi edzésekre (érzelmileg labilis személyiségzavarom, depresszióm miatt voltak a kihagyások, mert nem tudtam emberek között lenni). Az edzőm nagyon sokat segített(személyre szabott diétát írt, fokozatosan terhelő edzéseket tartott heti/3-4 alkalommal).

A diéta alatt (ami napi 5-6 étkezésből állt) megengedett volt tojás, csirke-pulykamell, tonhal, szemcsés sajt, teljes kiőrlésű kenyér, puffasztott rizs, barna rizs, zabpehely, zabkorpa, zöldségek, alma, mandarin, bogyós gyümölcsök.

A legnagyobb motiváció számomra egy fotózás volt 2011-ben amit fogadáson nyertem a személyi edzőmtől. 55 kg-ra kellett lefogynom. Megnyertem!!! Volt megint egy depressziós időszakom és abbahagytam az edzést. 2013-ban húgom fiát kíséretem el egy edzőterembe, ahol a mai napig edzek. Ámultam a rengeteg okleveleken, érmeken, kupákon, ami az edzőteremben elém tárult. Régi nagy álmom volt, hogy egy fitness versenyen részt vegyek, igaz akkor már 40 éves voltam és ismét súlyfeleslegem volt.

Tóth Józsefhez kezdtem el járni személyi edzésre, aki testépítésben, erőemelő sportokban, harcművészetben nagyobb sikereket ért el. Megmutattam neki a fogadáson nyert fotóimat és megkérdeztem, hogy szerinte lenne-e esélyem fitness versenyen indulni – Azt mondta, hogy nincs lehetetlen! 2014 januártól-áprilisig volt idő a versenyre felkészülni. Heti 3 edzés(3-4 óra alkalmanként)
A diéta eléggé drasztikus volt.
Reggeli: 2 tojás,uborka,paradicsom,bogyós gyümölcsök. Tízórai: fehérje turmix. Ebéd: 3-5 dkg barna rizs,csirkemell párolva,párolt zöldbab. (Az utolsó hetekben a rizs kimaradt az ebédből). Uzsonna: fehérjeturmix,alma. Vacsora: fehérjeturmix.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: