Csak 15 kilót akart fogyni, most több tízezren követik

dec. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Gökler Krisztina neve nem biztos, hogy sokat mond, de ha azt mondom, Zabkásakirálynő vagy Oatmealqueen, már biztosan többen kapják fel a fejüket. A fiatal debreceni lányt ma már több ezren követik a közösségi médiában. Pedig 15 kg felesleggel indult el az úton, ma pedig egy bikinifitnesz-versenyen áll színpadra. Olvasd el a történetét sikerről, tudatosságról és akaraterőről!

Mikor kezdtél el tudatosan élni és mi volt vele a célod?

17 évesen éreztem azt, hogy le szeretnék fogyni. Nem voltam nagyon kövér, de nem éreztem jól magam a bőrömben. Január elsején tettem fogadalmat, akkor iratkoztam be egy női edzőterembe.

 

Miért pont “csak” női terembe?

Mert önbizalom-hiánnyal küszködtem, féltem, mit fognak rólam gondolni mások. Könnyebb volt csak nők között lenni. Elég drasztikusan váltottam, elkezdtem heti 6 alkalommal járni az edzőterembe, ennek pedig csak úgy volt értelme, ha az étkezésemre is odafigyelek.

Amikor az osztálytársaim észrevették, hogy kezdek változni, fogyok, formálódok, akkor jött meg az önbizalmam. Sikerült fél év alatt 15 kilót leadnom. A családom megértette, hogy szeretnék lefogyni, mert látták, hogy élvezem, szeretem csinálni az edzéseket, így nem aggódtak.

 

De hogyan került rád 15 kiló plusz?

A családom alapvetően helyesen táplálkozik, én azonban rengeteget nassoltam. Amikor a suliból hazamentem, leültem tanulni, és szerettem közben chipset vagy valamilyen csokit nasizni. Volt egy pár éves vegetáriánus korszakom is, de ez nem azt jelentette, hogy sok különféle zöldséget ettem, hanem krumplit, kukoricát, tésztát, kenyeret, rántott karfiolt és sajtot. Főleg ennek köszönhettem a súlyfelesleget.

 

Honnan tudtad, hogy mi a jó, ami még nem radikális?

Próbáltam az interneten körbejárni a dolgokat, ahol persze sok hülyeséget is olvastam, de több forrásból utánanéztem egy-egy témának, és végül összeállt a kép. Elsőre én is belefutottam abba, hogy 1200 kalóriát ettem egy nap, de ez nem tartott sokáig. Fontosnak tartottam a változatosságot, az alapanyagok egészségesebbre cserélését. 76 kilóról indultam, a végére pedig 59 kilóra mentem le. Inkább csak vékony voltam, keveset ettem, éhezett a szervezetem, nem tudtam rendesen izmot építeni.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: