5 ok, amiért érdemes csontlevest enned!

máj. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A nagyikról mindig is tudtuk, hogy ők a legokosabbak a világon. Most még a tudósok is rájöttek erre! A csontleves ásványi anyagokban és fehérjékben is gazdag! A csontleves legyen az új energiaitalod!

 

ERŐSÍT ÉS MEGGYÓGYÍT

Amikor savas ételekkel (ecet, paradicsom) főzöd órákon át a csontokat, a lebomlás során több aminosav termelődik, mint egy hagyományos, akár 45 perc alatt is elkészülő erőleves esetén. Ezáltal egy csésze csirkéből készült csontleveseben 9gr van az izom alkotó eleméből, míg a húslevesben 1g. A csontleveseben nagyon sok a kollagén, az a bőrkisimító protein, ami a kötőszöveteket megerősíti, a zúzódásokat gyógyítja, a sérülésekből felépülést gyorsítja.

 

MEGNYUGTATJA A GYOMROT

A csontlevesben található kollagén arra is alkalmas, hogy olyan gyomor- bél- traktusbeli problémáknak vessen véget, ami puffadás és ételérzékenység kiváltója lehet. Egy tanulmány szerint a csontleves gyakori fogyasztása enyhítheti az irritábilis bélszindróma tüneteit is.

 

SEGÍTI A REGENERÁCIÓT

A tavaszi futás után egy csészényi gőzölgő csontlevessel pótolod az elveszett elektrolitokat, és javítod, építed az izmokat, amellett, hogy folyadékot viszel be.

 

KARCSÚN TART

A csontleves tele van glutaminnal, azzal az aminosavval, ami a nyelv receptoraihoz kötődve segít még intenzívebben megtapasztalni az umami pikáns ízét. Az umamiban gazdag ételek jóllakottá tesznek, így kevesebbet eszel.

 

MEGVÉD A NÁTHÁTÓL

A csontlevesen lévő gyulladáscsökkentő karnozin enyhítően hat a megfázás és az influenza tüneteire. Ugyancsak gazdag alkil-glicerolban, ami az immunrendszert erősíti.

 

A jó csontleves hosszan fő, tehát nem keverendő össze a vasárnapi, “gyors” húslevessel! 8, 12, de akár 24 vagy több órán át is főhet, a lényeg, hogy a belepakolt csontokból, porcokból, bőrös részekből alaposan kifőljenek a hasznos anyagok. A Metodic-nál hamarosan rendelhetők ezek a nem hétköznapi csontlevesek! Nézd meg itt, miért érdemes rendszeresen fogyasztanod!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: