Tudod, meddig tartható el a gomba a hűtőben? Ne kockáztass!

nov. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Te is szereted a gombát? Nem vagy vele egyedül; sokan kedvelik íze és sokoldalúsága miatt, de kevesen tekintenek rá igazán egészséges élelmiszerként, pedig vitamin- és ásványianyag tartalma is kiemelkedő. Sajnos egy dologra azonban nagyon oda kell rá figyelni: gyorsan megromlik. A gomba a legrövidebb ideig eltartható élelmiszerek közé tartozik és nagyon kellemetlen tüneteket okozhat az embernek, ha ezt az időtartamot túllépi. Lássuk, meddig tárolható a hűtőben:

Meddig áll el a gomba a hűtőben?

Általánosságban úgy tartják, hogy a gombafélék többsége, így a termesztett csiperke a szedéstől számított négy-hét napig nyersen is eltartható a hűtőszekrény zöldséges fakkjában, felszeletelve ez az idő már rövidül. Az üzletekben vásárolt gombák dobozán ezért fel kell tüntetni a szavatossági időt vagy a szedés napját.

 

A nyers gombaféléket lehetőleg nyitott dobozban, esetleg vászonzacskóban tárold és arra is figyelj, hogy egyes erdei gombafajok már néhány nap után veszítenek minőségükből. Ha pedig még így is bizonytalan vagy, a külsejéből is következtethetsz a gomba állapotára. Ahogy a zöldségeknél, gyümölcsöknél, úgy a gombánál is sokat változik a kinézet romláskor.

 

Miből látod, hogy romlott a gomba? Lapozz és megtudod!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: