Átlagosan ennyit hízik az ember az ünnepek alatt: Megdöbbentő!

dec. 15 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az ünnepek alatt szinte mindenki felszed magára valamennyi plusz kilót (ezzel nincs is semmibaj, hiszen az ünnepek nem a szigorú diétáról szólnak, ilyenkor lehet kicsit megengedőbb magával az ember), de átlagosan mennyit is hízik az ember ilyenkor és elkerülhető-e mindez? Olvass tovább a válaszért:

Az ünnepi hízás fő oka: az ételmennyiség növekedése

Nyilván senkit nem lep meg, hogy a hízás mögött az esetek többségében a nagyobb mennyiségű elfogyasztott étel húzódik meg, a “zabálás” ráadásul több napon át tart. Ilyenkor több fogást eszel, mint általában, nagy választékban van desszert is, vendégségben pedig – legalábbis, ezt tanították nekünk -, illetlenség ételt visszautasítani.

Tipp: mindig az egészséged legyen fontosabb! Ha nagyon kellemetlen lenne, hogy ételt hagysz a tányéron, érdemes alapból kevesebb ételt szedned. Ahhoz, hogy a végére ne pukkadj ki, fontos, hogy mértékkel egyél mindenből. Így a hízást is elkerülheted és mégis megkóstolhatsz mindent, amit megkívánsz.

 

Megnövekszik a bevitt makro tápanyag-mennyiség is

Több zsírt, fehérjét és szénhidrátot visz be ilyenkor az ember a nagyobb ételmennyiséggel és a kiadós ünnepi fogásokkal. Az pedig külön gond, hogy erőteljesen növekszik a finomított szénhidrát, vagyis a fehér liszt és a cukor bevitele, illetve ilyenkor jó eséllyel az ember nem salátát eszik köretként, hanem kiadósabb, kalóriadúsabb ételeket. A zsíros-tejfölös, majonézes szószok, kenyérrel dúsított töltelékek sem ritkák – tehát nem hétköznapi az étkezés.

Tipp: amikor van rá lehetőséged – esetleg Te készülsz ünnepi ebéddel, vacsorával – készülj a hagyományos köret mellé kímélőbb alternatívával, esetleg salátával is és inkább ebből szedjél többet. Amire van lehetőséged, hogy kevésbé hizlaló változatban készítsd el, ott voksolj inkább erre a megoldásra. Természetesen nem kell magad megfosztani a csábító ízektől, de légy mértékletes, hogy ne legyen rosszullét az evés végén.

 

Ha esetleg elszaladna veled as ló, de az új évet már életmódváltással indítanád, válaszd a Metodic anyagcseretípus-mérést, amelynek segítségével tartósan lefogyhatsz, ráadásul egészséges körülmények közt, önsanyargatás, éhezés nélkül.
Január 31-ig kedvezménnyel veheted igénybe a METODIC anyagcseretípus mérés szolgáltatásait – részleteket ITT találod!

 

Még nincs vége! Megmondjuk, mennyit hízik átlagosan az ember ünnepek alatt. LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: