A fekete fokhagyma elsősorban a fertőzések ellen véd
Köztudottan a fokhagyma egy erős természetes antibiotikum, a fekete fokhagymában található S-allicisztein pedig felgyorsítja ezen antibiotikus anyagok hatását.
Emellett pedig nagyon jó a rák ellen, illetve csökkenti a rossz koleszterinszintet is, ez is a S-allicisztein hatóanyagnak köszönhető, amelyből 100 grammal több van a fekete fokhagymában, mint a hagyományos változatban, ugyanakkor 2x több antioxidánst tartalmaz, gazdag természetes cukrokban és aminosavakban is. És mivel természetes eljárással készül, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.
A fekete fokhagymából a szervezet könnyebben ki tudja vonni a hasznos tápanyagokat, íze kissé édeskés, zselészerű, szinte szétolvad az ember szájába, úgy, hogy szinte egyáltalán nem hagy maga után kellemetlen szagot.
Te megkóstolnád? 🙂