Fogyaszt és segít az általános egészség fenntartásában – Vagy még sem?

Sze. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Most mindenki nyakalja a pre és probiotikumokat, mert ez most trend, és persze mert amúgy iszonyat üzlet is. Mekkora? Nos, jelenleg az éves eladás 45 milliárd dollár, de a növekedés folyamatos. Tehát amikor azt hallod, hogy ezt mindenképpen szedned kell, tudnod kell, hogy nem mindenki javasolja ezt tiszta szeretetből. És még az is, aki amúgy szeretetből teszi, mi van ha rossz forrásból szerzi be az információkat?

1 Tegyük fel, hogy az egyén bélflórája sérült. Ezt okozhatja egyes orvosi beavatkozás, környezeti tényezők, helytelen és szélsőségesen egysíkú táplálkozás, antibiotikum, stb. Logikus lenne tehét, hogy azonnal pótoljuk a hiányt? De honnan tudjuk, mekkora a kár, és mely törzsek sérültek?

3 Ha tudjuk, melyik fajta probiotikumot kellene használni. A szakértők most 4 nagy csoportba osztják a probiotikumokat, de sok ajánló ezzel nincs tisztában.

4 A probiotikum tehát baktériumtörzseket tartalmaz kapszulában, amelyet az ellenséges vonalak mögé kell ledobni. Ehhez túl kell élnie a gyomrot, amely célja részben a fertőtlenítés, tehát nem lehetetlen, hogy a bevitt probiotikum itt leli halálát. De mi történik azokkal, akik túlélik ezt a purgatóriumot?

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: