Ez történik a testeddel, ha elhagyod a fehér kenyeret

okt. 17 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

 

Mi történik közvetlenül azután, hogy leállsz a fehér kenyér fogyasztásával?

Gyors fogyás következik be, de mielőtt beleélnéd magad: ez első körben nem a zsírraktárakból történik. Csak vizet veszítesz elsődlegesen azzal, ha csökkented a finomított szénhidrát bevitelét, de első körben erre is szükség van, meg kell válnia a szervezetnek a visszatartott víztől. A tartós és zsírból történő fogyás ezután szokott következni, mivel később a zsírraktárakból is beindul a fogyás, de ehhez kell néhány hét kenyér nélkül.
Emellett, a fehér kenyér – illetve a finomított szénhidrátok elhagyása általában pozitívan hat a bőröd állapotára, kevesebb lesz a pattanásod és a száraz foltok is, egyenletesebb lesz a bőrfelszíned, kevésbé lesz puffadt az arcod; ha a fehér kenyeret rostban gazdag, teljes értékűre cseréled, az anyagcsere működésed is javulni fog, hatékonyabb és gyorsabb lesz.

A negatív hatások közül kezdetben úgy érezheted, kevesebb energiád van és csökken a teljesítményed, de ha követed a fent is említett, személyre szabott táplálkozást, vitalitási szinted gyorsan helyreáll majd.

 

 

A kenyér vagy akár a cukor elhagyása egy megoldás, de ahhoz, ha tényleg változtatni akarsz a testeden és egészséges módon, hosszútávú eredményt szeretnél elérni, érdemes komplex megoldást választanod. Ami egyedi, személyre szabott és azt is megmutatja, mit nem szabad még fogyasztanod az egyedi jellemzőid alapján. Gyere el egy agyagcseretípus-mérésre a Metodic-hoz, hogy megtudd, milyen ételek a számodra a legmegfelelőbbek, hogy egészséges, fitt és felszabadult lehess!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: