Hátfájás? Rossz testtartás? Megmondom, mit tegyél ellene!

máj. 11 | 3. oldal - fitnesslife.hu

 

2. Haskerék:

Így csináld:
Fogj egy haskereket, térdelj egy szőnyegre és a kereket magad előtt vezetve közelítsd a törzsed a talaj felé amennyire csak tudod, majd húzd magad vissza. Fontos, hogy figyelj arra, hogy ne karból, hanem a törzsed segítségével húzd vissza magad a kerékkel.
Ezt a gyakorlatot kezdheted fittlabdával. A labda nagyobb méretének köszönhetően természetesebb helyzetben mozogsz, így könnyebb a végrehajtása.

 

3. Törzsemelések:

Feküdj hasra a talajra egy szőnyegen, emeld meg a törzsed, majd engedd vissza azt. A tested tartsd feszesen, ne lendületből végezd a gyakorlatot. Karjaid lehetnek a tarkódon vagy kinyújtva magad előtt.

Variációi: A törzsed emelheted ferde irányba felfelé, mintha el akarnál nézni a vállad felett jobbra, majd balra is.
Mint a planknél, itt is alkalmazhatod a láb és kar elemelését a talajtól. Feküdj hanyatt, váltogatva emeld meg egyszerre az ellentétes oldali karod és lábad.

ITT még több törzsizom erősítő gyakorlatot találsz!

 

+1 nyújtógyakorlat:

Feküdj hanyatt egy ágyra, úgy, hogy lábaid lógjanak le róla, fenekeddel az ágy szélén támaszkodj. Ha ez megvan, húzzuk fel az egyik térdet mellkasig és próbáljuk végig ott tartani, majd végezzük el a csípőnyújtást. Közben a láb sarkon van!

 

Sportolj és étkezz egészségesen, mert megérdemled! Drasztikus fogyókúrás módszerek helyett fordulj hozzám, online edzés formájában vagy Budapesten személyi edzéssel is segítelek!

 

Szerző:
Hornyák Viktória
IFBB Testépítő és Fitness szakedző –Táplálkozási és életmód-tanácsadó – Versenyfelkészítő edző

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: